Baidenam pozitīvs Covid tests, pašizolēsies Delavēras brīvdienu mājā

ASV prezidentam Džo Baidenam (Joe Biden), uz kuru demokrāti izdara spiedienu, aicinot izstāties no kampaņas, trešdien, 17.jūlijā, viesojoties Lasvegasā, tika veikts pozitīvs Covid-19 tests, viņam esot viegli simptom un viņš pašizolēsies Delavērā, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žana-Pjēra (Karine Jean-Pierre) pēc tam, kad Baidens diagnozes dēļ atcēla uzstāšanos, “Reuters“. 

Saskaroties ar aicinājumiem izstāties no sacensībām, viņš ir bijis nelokāms, kādam intervētājam sakot, ka tikai “Visuvarenais Kungs” varētu viņu pārliecināt izstāties.

“Viņš ir vakcinēts un saņēmis papildu vakcīnu, un viņam ir viegli simptomi,” sacīja Baltā nama preses sekretāre. “Viņš atgriezīsies Delavēras štatā, kur pašizolēsies un šajā laikā turpinās pilnvērtīgi pildīt visus savus pienākumus.”

Baidens lēnām kāpā lidmašīnā, ik pa brīdim iepauzējot, lai dotos uz Delavēru atveseļoties un

žurnālistiem apliecināja, ka jūtas “labi”.

Baidenam tobrīd nebija maskas.

Slimība Baidenam piemeklējusi izšķirošā brīdī, kad viņam mazinās atbalsts galvenajos štatos pret Trampu, kurš, pārdzīvojis atentāta mēģinājumu, šonedēļ organizē vēlēšanu konventu.

Trešdienas pēcpusdienā Baidens sniedza interviju raidorganizācijai “Univision” un sasveicinājās ar pusdienotājiem vietējā restorānā. Neilgi pēc tam viņam bija pozitīvs testa rezultāts.

Baltais nams atsaucās uz Baidena ārsta teikto, ka prezidentam bija augšējo elpceļu simptomi, tostarp iesnas un “neproduktīvs klepus”.

“Pirmajā dienas pasākumā viņš jutās labi, bet, ņemot vērā to, ka viņš nejutās labāk, tika veikts Covid-19 tests, un rezultāti bija pozitīvi,” norādījis Baidena ārsts.

Baidena elpošanas frekvence un temperatūra bijusi normāla. Viņa simptomi esot viegli, un viņš saņēmis vienu “Paxlovid” devu, norādījis ārsts.

Trešdien Baidens piedzīvoja triecienu, kad prominents ASV Pārstāvju palātas Demokrātu partijas biedrs Adams Šifs (Adam Schiff) no Kalifornijas sacīja, ka viņam ir pienācis laiks “nodot lāpu” kādam citam.

Aptuveni 40% reģistrēto demokrātu vēlētāju “Reuters/Ipsos” aptaujā, kas noslēdzās otrdien, norādīja, ka Baidenam būtu jāizstājas no kampaņas. Viņiem piekrita 65% neatkarīgo reģistrēto vēlētāju.

Aptuveni 58% reģistrēto demokrātu vēlētāju aptaujā norādīja, ka, viņuprāt, Baidens ir pārāk vecs, lai strādātu valdībā, un viņiem piekrita 70% neatkarīgo reģistrēto vēlētāju.

Baidens ar Covid-19 iepriekš bija sasirdzis 2022.gada jūlijā.

Lasiet arī: ES tiesa kritizē EK par Covid vakcīnu līgumu nepārredzamību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas