Baidens paziņo par 100 miljonu ASV dolāru humāno palīdzību Gazai un Rietumkrastam

ASV nosūtīs 100 miljonus ASV dolāru humānai palīdzībai Gazas joslas un Rietumkrasta civiliedzīvotājiem, trešdien, 18.oktobrī, paziņoja ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden), ziņo Politico.

“Ar šo naudu tiks sniegts atbalsts vairāk nekā vienam miljonam konflikta skarto palestīniešu, tostarp ārkārtas vajadzībām Gazā,” Baidens teica uzrunā Telavivā.

Baidens brīdināja Hamas nemēģināt novirzīt palīdzību, norādot, ka jebkāda iejaukšanās vai manipulācija var novest pie starptautiskās palīdzības pārtraukšanas palestīniešu tautai. Viņš uzsvēra, ka šāda Hamas rīcība apliecinātu, ka tai nerūp palestīniešu labklājība, un tā kavētu palīdzības centienus.

Savukārt aģentūrai Reuters avots trešdien pastāstīja, ka ASV prezidenta Džo Baidena administrācija apsver 60 miljardu ASV dolāru palīdzību Ukrainai un 10 miljardu ASV dolāru palīdzību Izraēlai papildu izdevumu pieprasījumā, ko viņš nosūtīs Kongresam jau piektdien.

Paziņojums tika izplatīts pēc tam, kad otrdien Gazas pilsētas slimnīcā notika spēcīgs sprādziens, kurā bojā gāja simtiem cilvēku. Hamas par sprādzienu vainoja Izraēlu, savukārt Izraēlas militārie spēki paziņoja, ka slimnīcu notriekusi palestīniešu kaujinieku nesekmīgi raidīta raķete. Baidens līdz šim ir nostājies Izraēlas amatpersonu pusē, sakot, ka

uzbrukumu, šķiet, veikusi “otra komanda”.

Baidens trešdienas rītā ieradās Izraēlā, lai paustu atbalstu ASV tuvākajam sabiedrotajam Tuvajos Austrumos pēc 7.oktobra Hamas uzbrukuma.

Lasiet arī: Ēģipte paziņo par humānās palīdzības koridoru uz Gazas joslu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas