Benksijs apstiprina, ka jaunais Londonas sienas gleznojums ar koku ir viņa darbs

Benksijs ir apstiprinājis, ka viņš ir autors jaunam mākslas darbam, kas svētdien parādījās Londonas ziemeļos Finsberijas parkā, pirmdien, 18.martā, ielu māksliniekam sociālajā tīklā “Instagram” ievietojot parka sienas gleznojuma “pirms” un “pēc” bildes bez apraksta, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Sienas gleznojums radīts uz baltas sienas aiz apgriezta koka, zaļajai krāsai kopā ar koku veidojot zaļojošu koku. Lai apskatītu sienas gleznojumu, bija sapulcējušies ļaužu pūļi, un kāds vietējais iedzīvotājs sacīja, ka ir “lepns”, ka izvēlēta tieši viņa iela.

“Tas ir kā personisks vēstījums mums, iedzīvotājiem,” sacīja netālu no mākslas darba dzīvojošais iedzīvotājs.

 

Sienas gleznojums, visticamāk, radīts izmantojot spiediena šļūteni vai ugunsdzēšamo aparātu, kā norādīja Džeimss Pīks (James Peak), kas veido Benksija stāstu sēriju “BBC Radio 4”.

Sienas gleznojumā izmantotā zaļā krāsa atbilst krāsai, kuru vietējā padome izmanto izkārtnēs šajā rajonā, parādot, ka Benksijs pievērš uzmanību detaļām, teica Džeimss Pīks. Viņš norādīja, ka no attāluma sienas gleznojums rada ilūziju, ka koks atdzīvojas, iespējams, atspoguļojot Benksija novērojumu, ka pavasarī koks izskatās drūmi.

Benksijs, slavenais mākslinieks, kura identitāte oficiāli netiek atklāta, ir slavens ar tādiem ikoniskiem darbiem kā “Kissing Coppers” (2004) un “Girl with Balloon” (2006).

Mākslinieka pēdējais zināmais darbs – stop zīme ar trim militārajiem droniem – tika nozagts tikai dažas stundas pēc tam, kad pagājušā gada decembrī tika apstiprināts tā autentiskums.

“BBC Radio 4” raidījumā “Today”, Pīks sacīja, ka, iekļaujot mākslas darbā koku, Benksijs ir “atrisinājis jaunu problēmu” attiecībā uz cilvēkiem, kas mēģina nozagt viņa darbus.

“Es nedomāju, ka kāds spēs to nozagt… kā gan kāds varētu nozagt koku?”

Lasiet arī: Čehija mēģina ierobežot garā klepus uzliesmojumu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas