Berluskoni atstājis dāsnu mantojumu bērniem, draudzenei un padomniekam

Darīta zināma bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) pēdējā griba, un aizgājušā magnāta bagātība un uzņēmumi sadalīti viņa ģimenei, raksta Politico.

Saskaņā ar Itālijas ziņu aģentūras ANSA publiskoto informāciju, Berluskoni vecākie bērni, Marina un Pjērs Silvio, ieguvuši vienādu akciju daļu ģimenes holdingā Fininvest, kas kopā veido apmēram 53% no kopējā akciju skaita. Abi jau kopš 1990.gadiem ieņem vadošus amatus ģimenes uzņēmumos.

Berluskoni atstājis pienācīgu summu – 30 miljonus eiro – arī savam bijušajam politiskajam padomniekam Marčello Delutri

(Marcello Dell’Utri). 2014.gadā Itālijas Augstākā tiesa piesprieda Delutri septiņu gadu cietumsodu par krāpšanos ar nodokļiem un iesaisti Sicīlijas mafijas darbībā. Laikā, kad tika pasludināts spriedums, Delutri aizbēga no Itālijas un Interpols sadarbībā ar Libānas varas iestādēm drīz pēc tam viņu notvēra kādā Beirūtas viesnīcā.

Bērniem no otrās laulības – Barbarai, Eleonorai un Luidži – atstāta mazāka mantojuma daļa nekā vecākajiem bērniem no politiķa pirmās laulības. Berluskoni draudzenei Martai Fašinai (Marta Fascina) novēlēti 100 miljoni eiro, un tikpat saņems arī politiķa brālis Paolo.

Jūnijā mūžībā aizgājušais Berluskoni testamentam pievienojis arī ar roku rakstītu vēstuli bērniem, kurā teikts: “Paldies, ļoti mīlu jūs visus. Jūsu tētis.”

Lasiet arī: Itālija sēro un prāto, kas turpinās Berluskoni darbu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas