Bezvīzu ceļošanas režīms Ķīnā veicina tūrismu

Ķīnas Ārlietu ministrija otrdien, 5.decembrī, paziņoja, ka tās bezvīzu ceļošanas politika ir devusi acīmredzamu rezultātu, atvieglojot ceļotāju dzīvi, jo valstī ierodas arvien vairāk ceļotāju, ziņo Reuters.

“Ārlietu ministrija turpinās koriģēt vīzu politiku, lai radītu labvēlīgākus apstākļus un vēl vairāk atvieglotu pārrobežu ceļošanu,” preses konferencē sacīja ministrijas preses pārstāvis Vans Venbins, atbildot uz jautājumu par jaunāko informāciju tūrisma jomā pēc tam, kad Ķīna paziņoja, ka vairāku Eiropas valstu un Malaizijas iedzīvotājiem atļaus ieceļot Ķīnā bez vīzām.

Bezvīzu ceļošanas režīms Francijai, Itālijai, Vācijai, Nīderlandei, Spānijai un Malaizijai stājās spēkā 1.decembrī,

un ministrija, atsaucoties uz imigrācijas datiem, norādījusi, ka mēneša pirmajās trīs dienās Ķīnā aptuveni 7 000 no gandrīz 18 000 ceļotāju bijuši tieši no valstīm, uz kurām attiecas šis bezvīzu režīms.

Salīdzinot ar novembra pēdējo dienu, vidējais dienas tūristu skaits no šīm valstīm decembra pirmajās trīs dienās ir pieaudzis par 39%, teicis Vangs.

Vācijas vēstniece Ķīnā paudusi cerību, ka Ķīna bezvīzu režīmu varētu attiecināt uz visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Lasiet vairāk: ASV un Ķīna vienojas atsākt militāro komunikāciju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas