Bijušais Vāgnera grupas komandieris nolēmis atgriezties Krievijā

Bijušais Vāgnera grupas komandieris, kurš janvārī šķērsoja Norvēģijas-Krievijas robežu un vēlējās pieprasīt patvērumu Norvēģijā, nolēmis atgriezties Krievijā, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Andrejs Medvedevs paziņojis, ka, neskatoties uz potenciālajiem draudiem dzīvībai, vēlas atgriezties Krievijā. Medvedevs, kurš iepriekš runājis par karošanu Ukrainā, savā YouTube kanālā publicētajā video sacīja, ka pats nolēmis atgriezties dzimtenē. 26 gadus vecais vīrietis norādījis, ka jūtas kā “puišelis lielā spēlē”, un viņš vairs nevēlas būt daļa no tās.

“Esmu nolēmis, ka esmu gatavs atgriezties Krievijā.

Esmu sazinājies ar Krievijas vēstniecību Ukrainā, lai lūgtu palīdzību atgriešanās procesā,”

Medvedevs sacīja, piebilstot, ka lēmumu pieņēmis patstāvīgi.

Medvedevs Norvēģijā nonāca pēc robežas šķērsošanas arktiskajā teritorijā janvārī. Viņa stāsts ātri nokļuva virsrakstos visā pasaulē, jo viņš ir bija viens no retajiem Vāgnera grupas kaujiniekiem, kas piedalījies karadarbībā Ukrainā un meklējis patvērumu rietumvalstī.

Ziemā bijušais vāgnerietis sacīja, ka meklējis patvērumu Norvēģijā, jo baidījies par savu dzīvību pēc tam, kad pieredzējis, kā tiek nogalināti un spīdzināti cietumnieki, kas bija savervēti cīņai Vāgnera grupas rindās.

Trešdien, 17.maijā, publicētajā video Medvedevs paziņoja, ka plāno iesniegt dokumentus, lai atgrieztos Krievijā, jau ceturtdien, 18.maijā. “Es cerēju, ka šeit atradīšu mieru, ka būšu atstājis aiz muguras visu politiku, karu, armiju, bet man tas nav izdevies. Redzēsim, kas notiks Krievijā. Ja viņi mani nogalinās, labi. Ja nē, liels paldies. Ja es dzīvošu, vēl vairāk paldies,” sacīja vīrietis.

Aprīlī Medvedevs saņēma sodu par iesaistīšanos kautiņā kādā bārā Oslo, kā arī par pneimatiskā ieroča nēsāšanu. Tobrīd viņš Reuters sacīja, ka lūkojas nākotnē, mācās norvēģu valodu un cer saņemt patvērumu.

Lasiet arī: Bijušais Vāgnera grupas komandieris pieprasa patvērumu Norvēģijā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas