Bijušie Konservatīvo RD deputāti piesaista sev Mičerevski

Rīgas domes (RD) četri deputāti – tās priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola, Jānis Ozols un Dāvis Stalts, Māris Mičerevskis – ir izveidojuši jaunu bloku KODS RĪGAI, ziņo Ozolas biroja vadītājs.

Bloks darbosies viņas vadībā un turpinās atbalstīt RD priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa vadīto koalīciju. Līdz ar tā izveidošanu deputāti nodibinājuši centriski konservatīvu biedrību KODS, no kura atvasināts bloka nosaukums.

«Mūsu izstāšanās no partijas sabiedrībā raisīja diezgan lielu rezonansi. Secinājām, ka vēlamies dot mūsdienīgi konservatīvajām vērtībām jaunu platformu – pagaidām centriski konservatīvās biedrības KODS formātā,» mediju relīzē pauž deputāts Stalts.

Rīgas domes koalīciju veido 34 no 60 domes deputātiem. Jaunais bloks koalīcijā tagad būs pārstāvēts ar četriem deputātiem,  un – kā uzskata tā izveidotāji – var attiecīgi ietekmēt vairākuma balsojumus.

Trīs no Konservatīvo saraksta ievēlētie Rīgas domes deputāti – Ozola, Ozols un Stalts – šī gada 12.janvārī paziņoja par izstāšanos no partijas, turpinot darbu RD koalīcijā. Savukārt šajā nedēļā par izstāšanos no Konservatīvajiem paziņoja arī 16 Ropažu nodaļas un lielākā daļa Ventspils nodaļas biedru.

Savukārt Mičerevskis izstājās no partijas Latvijas attīstībai 2020.gada rudenī, to skaidrojot ar nespēju pieņemt «partijas politiskās spēles un intrigas šauro interešu, nevis pilsētas attīstības labā».

Lasiet arī: Staķis cer uz šīs Rīgas domes koalīcijas uzvaru 2025.gada vēlēšanās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas