Bukmeikeri: Pastāv 13% iespējamība, ka Latvija uzvarēs Kanādu

Sestdien, 27.maijā norisināsies IIHF Pasaules čempionāta (PČ) hokejā pusfināls, kurā Latvijas  hokeja izlase pirmo reizi vēsturē, cīnīsies par iespēju iekļūt PČ finālā, taču bukmeikeri “nelolo cerības” attiecībā uz  Latvijas iekļūšanu finālā, informē Betsafe pārstāve Gabriela Ūdre. 

Latvijas hokeja izlase jau vairāk nekā 25 gadus ir sargājusi vietu elites divīzijā. Kopš 2009.gada Latvija ceturtdaļfinālā spēlējusi tikai vienreiz – 2018.gadā, kad trenera Boba Hārtlija vadībā izlase ieguva astoto vietu. Pārējos turnīros Latvija pārsvarā bijusi tieši aiz labāko astotnieka, iekārtojoties intervālā no 8. līdz 11. vietai.

Taču šogad pirmo reizi vēsturē Latvija ir izdevies iekļūt pusfinālā.

Betsafe pārstāvis norāda, ka līdz šim Latvijai Kanādu uzvarēt izdevies vien vienu reizi 2021.gada čempionāta atklāšanas spēlē. Latvijai esot mājinieku statusā izdevies apsteigt Kanādas izlasi ar rezultātu 2:0.

“Bijušas reizes, kad mačs ar kanādiešiem noslēdzies neizšķirti, taču visos gadījumos Latvija piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā. Tā piemēram dažas reizes uzvara šķietami bija rokas stiepiena attālumā – 2018.gadā, kad pasaules čempionāts risinājās Herningā, Dānijā, Latvijas izlase bija vadībā ar rezultātu 2:0, taču kanādiešiem izdevās uzvarēt Latviju papildlaikā,” stāsta Betsafe pārstāvis.

Lai arī līdz šim Latvija ir sniegusi lieliskus rezultātus apsteidzot Somijas, Šveices, Kazahstānas, Norvēģijas un Čehijas izlases,

rītdienas spēlē pret Kanādu Latvijas izredzes uzvarēt bukmeikeri vērtē vien ar 13% iespējamību.

Tajā pašā laikā pastāv 16% iespējamība, ka mačs būs neizšķirts, tomēr lielākā varbūtība ir Kanādas uzvarai pamatlaikā – tā tiek novērtēta ar 71% iespējamību.

Savukārt finālā lielākās izredzes uzvarēt bukmeikeri noteikuši tieši Kanādai, kuras triumfs čempionātā tiek vērtēts ar 44% iespējamību.

Otrajā vietā pēc Betsafe bukmeikeru prognozēm ierindojas ASV ar 40% iespējamību, trešajā Vācija ar 12% iespējamību, savukārt vismazākās izredzes pie šībrīža rezultātiem uzvarēt ir Latvijai, kuras triumfs finālā tiek vērtēts vien ar 4% iespējamību.

“Ir jāpatur prātā, ka Kanādas izlase Starptautiskās hokeja federācijas rangā ieņem pirmo vietu – tā ir spēcīga un cienīga pretiniece. Mēs novēlam mūsu izlasei izturību un spēkus, kā arī turam īkšķus par viennozīmīgu rītdienas uzvaru un iekļūšanu lielajā finālā!” uzver Betsafe pārstāvis.

Lasiet arī: Rīgā organizēs hokeja čempionāta pusfināla un fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas