Bulgārija atceļ Ukrainas graudu importa aizliegumu

Bulgārija ceturtdien, 14.septembrī, nolēma nepagarināt Ukrainas graudu importa aizliegumu, kad piektdien, 15.septembrī, beigsies spēkā esošie ierobežojumi, tikmēr Polija, Ungārija un Slovākija ir paudušas nodomu vienpusēji noteikt aizliegumus, ja Eiropas Komisija tos nepagarinās, raksta Politico.

Bulgārijas parlaments ar 124 pret 69 balsīm atbalstījis lēmumu par kviešu, kukurūzas, rapša un saulespuķu sēklu importa aizlieguma atcelšanu no Ukrainas. Šo aizliegumu pēc Bulgārijas, Polijas, Ungārijas, Rumānijas, Slovākijas un Ungārijas lūguma šogad bija noteikusi Eiropas Komisija.

Premjerministrs Nikolajs Denkovs

paudis vēlmi atcelt aizliegumu, lai samazinātu pirmās nepieciešamības pārtikas produktu cenas.

Parlamenta lēmumā uzsvērta Bulgārijas solidaritāte ar Ukrainu un tās apņemšanās nodrošināt lauksaimniecības produktus pasaulē, norādot, ka tā neatbalsta aizlieguma pagarināšanu pēc 15.septembra.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis platformā X (iepriekš Twitter) izteicis pateicību Bulgārijai par tās lēmumu nepagarināt Ukrainas produktu eksporta ierobežojumus pēc 15.septembra. Viņš uzslavēja Bulgāriju par patiesas solidaritātes piemēru.

Zemkopības ministrs Kirils Vatevs, kurš atbalstīja ierobežojumu pagarināšanu, paziņoja, ka ievēros šo lēmumu, pieminot, ka Bulgārija pastiprinās Ukrainas lauksaimniecības produktu robežpārbaudes.

Lasiet arī: Ukrainas prezidents Zelenskis ASV brauciena laikā tiksies ar Baidenu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas