Burovs draudēja nebalsot par partnerības institūtu citu deputātu izvairības dēļ

Saeimas deputāts Oļegs Burovs (GKR) ceturtdien, 9.novembrī, paziņoja, ka viņš nolēmis parlamenta sēdēs nepiedalīties balsojumos par partnerības institūta likumprojekta pakotni, tā reaģējot uz atsevišķu valdības koalīcijas frakciju deputātu nepiedalīšanos ar šo pakotni saistītajos balsojumos.

[Kā rāda Saeimas sēdes balsojumu reģistrs, viņš savus draudus ir īstenojis – BNN.] Burovs uzsvēra, ka savu atbalstu koalīcijai pauž kā 53.deputāts –

nevis kā izšķirošais parlamentārietis balsojumos par šādiem jautājumiem.

Politiķis norādīja, ka balsojumos par Stambulas konvencijas tālāko virzību nav piedalījušies visi [valdību atbalstošie] 53 deputāti. Ja koalīcijas pārstāvji Saeimas sēdē atļauj atsevišķiem saviem deputātiem nepiedalīties balsojumā, tad arī Burovam nav šāda pienākuma par šīm lietām balsot un nav jābūt kā izšķirošajai balsij – akcentēja partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) līderis.

Burovs aģentūrai LETA uzsvēra, ka ir paudis gatavību strādāt 53 deputātu komandā, bet, ja kādiem koalīcijas partiju parlamentāriešiem ir ļauts nebalsot, tad viņa balss nebūs izšķiroša šādu jautājumu pieņemšanā.

Publiski pieejamā informācija par šodien notikušo pirmo balsojumu saistībā ar Stambulas konvencijas tālāko virzību liecina, ka tajā nepiedalījās Jaunās Vienotības deputāts Andrejs Ceļapīters un “Zaļo un zemnieku savienības” parlamentārietis”

Augusts Brigmanis [viņš arī citkārt baudījis šādu privilēģiju – BNN].

Burovs informēja, ka viņa vadītās partijas GKR valde iepriekš ir lēmusi, ka neiebilst pret to, ka Burovs pieņem patstāvīgu lēmumu Saeimas balsojumā par “reģistrētas partnerības ieviešanu”, cik tālu tas neskar Satversmi un izmaiņas laulību institūtā jeb laulību definīcijā.

GKR savā paziņojumā akcentē, ka kopš tās dibināšanas tā

ir kristīgu vērtību partija un iestājas par ģimeņu aizsardzību saskaņā ar Latvijas Satversmi.

Partija neiebilst arī tam, ka Burovs pieņem patstāvīgu lēmumu Saeimas balsojumā par Stambulas konvenciju. Valde šajā lēmumā uzsver, ka konvencijā iekļautais termins “sociālais dzimums” nekādā veidā “nevar tikt saistīts ar pienākumu ieviest kādu citu izpratni par dzimumu (sieviete un vīrietis)”.

GKR akcentē, ka termins “sociālais dzimums” nav Latvijas tiesību un izglītības sistēmā un neuzliks par pienākumu citādi interpretēt Satversmē noteiktās normas un vērtības: “Pretējā gadījumā GKR rosinās un aicinās atbalstīt šīs konvencijas deratifikāciju.”

Kā ziņots, Saeima 9.novembrī nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu. Tāpat Saeimas sēdē turpinās diskusijas par partnerības likumprojektu pakotni, par ko 9.novembrī tiek lemts galīgajā lasījumā.

Lasiet arī: BNN intervija | Siliņas valdība Burovam ir pakāpiens “mājupceļā” uz RD

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas