Čakša rosinās lemt par finansējumu Pasaules čempionātam hokejā

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) rosinās Latvijas Nacionālo sporta padomi lemt par finansējuma piešķiršanu 2023.gada Pasaules čempionāta hokejā rīkošanai Latvijā, ziņo Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Līdz šim papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršana biedrībai Latvijas Hokeja federācija, lai segtu ar čempionāta organizēšanu un norisi saistītos izdevumus, netika plānota. Saskaņojot Pasaules čempionāta organizēšanu Latvijā, 2022.gada 19.maijā LHF bija lūgusi tikai organizatorisku, bet ne finansiālu atbalstu.

apzinoties notikuma nozīmi Latvijas un pasaules sporta dzīvē,

Izglītības un zinātnes ministrijā tomēr pieņemts «lēmums lemt» par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai, lai segtu licences maksas daļu par čempionāta rīkošanas tiesībām.

Ministres birojā BNN uzzināja, ka runa būtu par apmēram 750 tūkstošiem eiro.

Spriežot par šo jautājumu, tiks izskatīta iespēja izvirzīt 2023.gada Pasaules čempionāta hokejā organizatoriem papildus nosacījumus, kuri varētu būt saistīti ar atbalstu bērnu un jauniešu iesaistei fiziskajās aktivitātēs un ikdienas sportisko aktivitāšu veicināšanu.

Lasiet arī: LOK aptur finansējumu pieciem sportistiem par nevēlamu dalību sacensībās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas