Ceturtdien Vācijas lidostās streikos drošības darbinieki

Otrdien, 30.janvārī, arodbiedrība “Verdi” paziņoja, ka ceturtdien lidostās visā Vācijā, tostarp valsts lielākajā lidostā Frankfurtē, drošības dienesta darbinieki rīkos streikus, tādējādi palielinot spiedienu uz valdību sarunās par algām, ziņo Reuters.

Vienas dienas streiks plānots Hamburgas, Brēmenes, Hannoveres, Berlīnes, Ķelnes, Diseldorfas, Leipcigas, Drēzdenes, Erfurtes, Frankfurtes un Štutgartes lidostās, sacīja “Verdi”, piebilstot, ka tikšot ietekmēti gan kravu, gan pasažieru pārvadājumi.

Pagaidām gan neesot skaidrs, cik daudz lidojumu tiks ietekmēti.

Vācija pēdējā laikā saskaras ar daudziem streikiem gaisa un dzelzceļa transporta nozarē, darbiniekiem pieprasot lielākas algas, inflācijas ietekmei ietekmējot Eiropas lielāko ekonomiku.

Publiskā sektora arodbiedrība “Verdi”, kas veic sarunas 25 000 aviācijas drošības darbinieku vārdā, cenšoties panākt 2,80 eiro stundas algas palielinājumu un labāku virsstundu apmaksu.

“Verdi” mērķis esot saglabāt šī darba finansiālo pievilcību kvalificēta darbaspēka pieņemšanai un noturēšanai darbā.

Darba devēji sākotnēji piedāvājuši 4% atalgojuma palielinājumu šim gadam un vēl 3 % nākamajam, taču “Verdi” uzskatot, ka šis priekšlikums ir “pilnīgi neatbilstošs”, sarunas par algu palielinājumu plānojot uz 6. un 7.februāri.

Papildus lidostu streikiem “Verdi” plāno piektdien rīkot arī sabiedriskā transporta streiku 15 no 16 Vācijas federālajām zemēm.

Šis streiks seko GDL vilcienu vadītāju piecu dienu streikam pagājušajā nedēļā, kas bija daļa no vairākus mēnešus ilgušā strīda par atalgojumu un darba apstākļiem.

Lasiet arī: Galēji labējo līdere vēlas, lai Vācija īstenotu savu “breksitu”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas