Diena būs saulaina un karsta

Otrdien, 21.maijā, spoži spīdēs saule, vien valsts dienvidu rajonos pēcpusdienā debesis daļēji aizklās mākoņi, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu, lokāli gaidāms arī pērkona negaiss ar krusu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, pēcpusdienā zem kāda negaisa mākoņa tas krasi kļūs brāzmains. Gaiss iesils līdz +21…+25 grādiem, tik Kurzemē, līča piekrastē, būs par kādu grādu vai diviem vēsāks, jo vējš pūtīs no ūdens puses.  Jāņem vērā, ka gan otrdien, gan turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – sinoptiķi aicina būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros! 

Arī trešdien sauli brīžiem aizklās mākoņi, lietus gaidāms vietām valsts dienvidu daļā, bet pēcpusdienā dienvidaustrumu rajonos arī pērkona negaiss. Dominējošais būs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas brīžiem negaisa laikā kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra naktī būs +9…+14 grādu robežās, bet gaišajās stundās +21…+26 grādiem, vien vietām Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāks.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam līs, un pastāv pērkona negaisu iespējamība. Naktīs nebūs vēsāks par +11 grādiem, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, vietām līdz +27 grādiem.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas