Drīzumā valdībā varētu skatīt ieceri valstij pārņemt reģionālās slimnīcas

Septembrī vai augustā Ministru kabinetā varētu skatīt Veselības ministrijas (VM) ieceri valstij pārņemt reģionālās slimnīcas, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Ministrija jau iepriekš norādīja, ka valsts līdzdalībai reģionālajās slimnīcās ir vairāki ieguvumi. Starp tiem ir vienota veselības aprūpes kvalitāte un drošība, izstrādājot un vērtējot vienotus kvalitātes kritērijus, ciešāka sadarbība starp klīniskajām universitāšu slimnīcām un reģionālajām slimnīcām, kas būtu vērsta uz labāku pakalpojumu sniegšanu un cilvēkresursu plānošanu.

Tāpat ieguvums būtu koordinētāka pacientu hospitalizācija, tai skaitā izstrādāts un nodrošināts optimāls pacientu hospitalizācijas plāns atkarībā no diagnozes un kritiskuma, nodrošinot stacionāro pacientu ārstēšanu nepieciešamajā aprūpes līmenī.

Kā ieguvumu VM izcēlusi arī optimizētu finansējuma sadalījumu atkarībā no sniegto ārstniecības pakalpojumu apjoma un sarežģītības, kas vērsts uz ārstniecības rezultāta sasniegšanu, kā arī vienotas atalgojuma un motivācijas sistēmas ieviešanu.

Sākotnēji bija paredzēts pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu, taču, lai to izdarītu, ir vajadzīgs neatkarīgu revidentu izvērtējums par pārņemšanas nepieciešamību, norādīja ministrijā.

Valdībā ziņojumu varētu skatīt augustā vai septembrī.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Nausēda inaugurēts otrajam pilnvaru termiņam, valdība apstiprina jaunus mācību poligonus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas