Dzemdību nodaļas visās slimnīcās VM tomēr saglabās

Veselības ministrija ziņo, ka ceturtdien, 3.augustā, veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) un ministrijas vadība tikās ar Veselības nozares stratēģisko padomi, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kā arī Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības vadību un abu šo pašvaldību vadītājiem.

Uzklausot pašvaldību un slimnīcu speciālistu argumentāciju [kas relīzē nav nekādi atreferēta], “ņemot vērā reģionālās pieejamības aspektu, pieejamo infrastruktūru un attālumus starp ārstniecības iestādēm, kā arī sociālos aspektus”, šobrīd

VM atsakās no dzemdību nodaļu slēgšanAS Balvos un Dobelē.

Tomēr, “lai nodrošinātu personāla kvalifikācijas uzturēšanu un mātes un bērna drošību slimnīcās, kurās ir salīdzinošo neliels dzemdību skaits, kopīgi ar nozares speciālistiem tiks meklēti risinājumi nodaļas personāla kvalifikācijas nodrošināšanai slimnīcu sadarbības teritoriju ietvaros.”

Pašvaldību spiediena loma šāda lēmuma pieņemšanā relīzē neatspoguļojas. Tā vēsta, ka šāda sanāksme tika rīkota, “lai pārrunātu slimnīcu stiprināšanas plāna priekšlikumus, kuru mērķis ir uzlabot ārstniecības kvalitāti visās Latvijas slimnīcās”.

VM norāda, ka tās “slimnīcu tīkla stiprināšanas” plāns paredz visā valstī īpaši stiprināt slimnīcu uzņemšanas jeb neatliekamās palīdzības nodaļas, un plānotās pārmaiņas tiek veiktas pacientu interesēs. Meņģelsone uzsvēra, ka “šobrīd ir prezentēti priekšlikumi, kas balstīti uz nozares speciālistu redzējumu, vienlaikus vēl ir vieta diskusijām”.

BNN var droši prognozēt, ka pašvaldības un šādai “stiprināšanai” pakļauto slimnīcu vadība būs ļoti kareivīgas VM piesaukto “diskusiju” turpināšanā.

Lasiet arī: Pašvaldība cer nosargāt Dobeles slimnīcu, sauc palīgā sabiedrību

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas