Eesti Gaas sāks tirgot gāzi Latvijas mājsaimniecībām

Baltijas-Somijas reģiona lielākais privātais enerģētikas sektora uzņēmums Eesti Gaas no 1.maija piedāvās savus pakalpojumus arī Latvijas mājsaimniecībām, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Eesti Gaas ar Latvijas mājsaimniecībām sadarbosies, izmantojot starptautisko zīmola nosaukumu Elenger. Elenger Latvia izpilddirektors Dāvis Skulte paziņojumā presei norādījis: «Mēs uzskatām, ka jauna spēlētāja ienākšana tirgū nāks par labu patērētājiem, sniedzot iedzīvotājiem iespēju izvēlēties piemērotāko piegādātāju atkarībā no viņu patēriņa paradumiem un vajadzībām. Mēs piegādājam dabas gāzi tieši no ražotāja, un šobrīd mūsu galvenais sadarbības partneris ir Norvēģijas uzņēmums Equinor.»

Skulte piebilda, ka Equinor ir vienīgais dabasgāzes tirgotājs Baltijas reģionā, kas nodrošinājis pieeju gan Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes terminālim Lietuvā, gan Inko terminālim Somijā.

Saskaņā ar Eesti Gaas izpildirektora Margusa Kāsika (Margus Kaasik) teikto, Latvijas dabasgāzes tirgus mājsaimniecībām ir apmēram četras reizes lielāks nekā Igaunijā, tās ir ap 400 tūkstošiem mājsaimniecību. Kāsiks sacīja:

«Mēs jau piecus gadus pārdodam dabasgāzi Latvijas uzņēmumiem; tagad vēlamies iesaistīties arī privātā sektora tirgū.

Mēs klientiem varam piedāvāt labāku cenu un uzticamu piegādi, jo gāzi lielā apjomā iepērkam tieši no rietumu avotiem.» Kāsiks norādīja, ka apmēram 70% Eesti Gaas peļņas šobrīd veido eksports.

Eesti Gaas klientiem gāzi piegādā pa cauruļvadiem, kā saspiesto dabasgāzi vai kā sašķidrināto dabasgāzi. Uzņēmums arī pārvalda Igaunijas lielāko gāzes tīklu. Eesti Gaas ar zīmolu Elenger darbojas Somijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā un apkalpo apmēram 50 tūkstošus klientu.

Lasiet arī: ASV komersantiem sašķidrinātās dabasgāzes piegādes Latvijai nebija aktuālas mazā mēroga dēļ

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas