Eksperimentā vairāku Igaunijas politisko partiju EP vēlēšanu nakts pasākumos atrastas kokaīna pēdas

Igaunijas “Eesti Ekspress” žurnālisti, apmeklējot Igaunijas politisko partiju Eiropas vēlēšanu nakts svinības, bija apbruņojušies ar kokaīna atlieku testiem, lai pārbaudītu, vai politiķu aprindās ir vērojama narkotisko vielu klātesamība, vairākos gadījumos testiem esot pozitīviem, tādējādi radot bažas par narkotiku lietošanu politiķu, kas veido narkotiku politiku, vidū, otrdien, 25.jūnijā, vēsta Igaunijas medijs ERR.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu nakts pasākumos Igaunijā kokaīna atlieku testi uzrādījuši pozitīvus rezultātus

Reformu partijai, “Isamaa” un “Parempoolsed”, ko apstiprinājis arī Igaunijas Kriminālistikas institūts (EKEI).

Arī Sociāldemokrātiskās partijas un Centra partijas testi sākotnēji bijuši vāji pozitīvi, bet vēlāk tiesu medicīnas eksperti secinājuši, ka koncentrācija bijusi nepietiekama, lai to apstiprinātu.

Žurnālisti ziņo, ka “Isamaa” un “Parempoolsed” svinēja restorānos, kur iespējams, kokaīnu lietojuši citi apmeklētāji, taču Reformu partija svinējusi savos birojos.

Jaunais politiskais grupējums “Parempoolsed” vēl neesot izstrādājis narkotiku politiku, savukārt Reformu partija un “Isamaa” parasti iestājas par stingru nostāju pret narkotiku lietošanu.

Visu attiecīgo partiju pārstāvji, komentāros žurnālistiem, nosodīja narkotiku lietošanu, “Isamaa” līderim Urmasam Reinsalu (Urmas Reinsalu) pat ierosinot iesaistīt tiesībsargājošās iestādes.

“Eesti Ekspress” žurnālistu mērķis neesot bijis identificēt specifiskus indivīdus, bet gan pierādīt, cik izplatīta un ikdienišķa ir kļuvusi kokaīna lietošana.

Igaunijas Nacionālais veselības attīstības institūts (TAI) pagājušā gada notekūdeņu izpētes pārskatā ziņojis, ka 2023.gadā vidējā kokaīna pēdu koncentrācija uz tūkstoš iedzīvotājiem Tallinā bijusi par 40% lielāka nekā iepriekšējā gadā.

Lasiet arī: Igaunijas ostā atrod aptuveni 100 kilogramus kokaīna

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas