Erdogans saslimis; atcelti priekšvēlēšanu pasākumi

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdoğan) apturējis priekšvēlēšanu kampaņas aktivitātes pēc tam, kad viņa veselības stāvokļa dēļ nācās pārtraukt tiešraides interviju televīzijā, raksta britu raidorganizācija BBC.

Pēc 20 minūšu pauzes prezidents atgriezās ēterā un informēja, ka pēc divu dienu saspringta darba priekšvēlēšanu kampaņā ir saslimis ar nopietnu vēdera vīrusu. Šīs 69 gadus vecā Erdogana politiskajā karjerā būs smagākās vēlēšanas. Viņa galvenais pretinieks būs Kemals Kiličdaroglu (Kemal Kilicdaroglu), kuru atbalsta sešas politiskās partijas. Kiličdaroglu bija starp daudzajiem politiķiem, kuri vēlēja Erdoganam ātru atveseļošanos.

Turcijas veselības ministrs ceturtdien, 27.aprīlī, informēja, ka prezidenta veselības stāvoklis ir labs, un viņam bijis tikai vēdera vīruss. Erdogans atsākšot visus plānotos darbus, tiklīdz tas būs iespējams. Jaunākās aptaujas liecina, ka

vēlēšanu cīņa būs sīva, un Erdogana pretiniekam ir labas izredzes kļūt par prezidentu.

Pirmā vēlēšanu kārta norisināsies 14.maijā, un, ja nepieciešams, divas nedēļas vēlāk tiks rīkota otrā vēlēšanu kārta. Ārpus Turcijas dzīvojošie pilsoņi jau ir sākuši balsošanu, un turpinās to darīt līdz 9.maijam. Vācijā balsstiesības ir aptuveni 1,5 miljoniem turku, un arī Francijā, Nīderlandē un Beļģijā ir ir lielas turku diasporas.

Mirklī, kad tika pārtraukta tiešraides intervija, Erdoganam blakus atradās vairāki žurnālisti. Kad Erdogans atgriezās ēterā, viņš skaidroja, ka jau pirms intervijas ir apsvēris tās atcelšanu. dažas stundas pēc starpgadījuma sociālajos tīklos ārpus Turcijas parādījās spekulācijas par to, ka Turcijas prezidents varētu būt piedzīvojis sirdslēkmi.

Erdogana pārstāvis vēlāk sociālajos tīklos publicēja paziņojumu, kurā kategoriski noliedza pieņēmumus par sirdslēkmi.

Erdogana 21 gadā prezidenta amatā šī nav pirmā reize, kad viņa veselības stāvokļa dēļ ir jāpārtrauc tiešraide.

Lasiet arī: Turcijas zemestrīcēs cietušie izvērtē lojalitāti Erdoganam

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas