ES jaunajā sankciju paketē paplašinās aizliegumu tranzītam caur Krieviju

Eiropas Savienība (ES) jaunajā sankciju paketē paplašinās aizliegumu attiecībā uz kravu tranzītu caur Krieviju, vēsta aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kas ir pazīstami ar jaunajiem ierosinājumiem sankciju jomā.

Sagaidāms, ka pilnībā pārvadājumi caur Krieviju uz trešajām valstīm aizliegti netiks, tomēr ierobežojumi, domājams, skars vairākas tehnoloģijas un tehnikas veidus.

Kā vēsta Bloomberg, Polija, Igaunija un Lietuva ES pieprasa, lai pilnībā tiktu aizliegts tādu kravu eksports caur Krieviju, ko var izmantot Krievijas militāri rūpnieciskais komplekss, aviācijas un kosmosa nozares. Precīzu sarakstu aģentūra nemin.

Žurnālistu pētījumos iepriekš tika konstatēts, ka vairākās ES valstīs, kas robežojas ar Krieviju, pieaudzis preču apgrozījums ar Vidusāzijas valstīm. Domājams, tas var liecināt par to, ka sankcijas tiek apietas, fiktīvi sūtot sankcijām pakļautās preces uz šīm valstīm.

Plānotās sankciju paketes ietvaros ierobežojumi var tikt noteikti tankkuģiem un kravas kuģiem, kas brauciena laikā slēpj savas koordinātes, vēsta Bloomberg.

Vairākās izmeklēšanās norādīts, ka šādi kuģi var tikt izmantoti, lai apietu Krievijai noteiktās sankcijas un tirgotos ar precēm, kas izvestas no Ukrainas okupētajām teritorijām.

Jaunās sankcijas skars Krievijas Valts atomenerģijas korporāciju Rosatom un Krievijas dimantus, atsaucoties uz saviem avotiem vēsta Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība korespondents Rihards Jozvjaks. Uz šādiem ierobežojumiem uzstāj Polija un Baltijas valstis.

Lasiet arī: Stājies spēkā Francijas sods Rietumu bankai par naudas atmazgāšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas