Gaidāms sauss un lielākoties saulains laiks

Nedēļas nogalē laika apstākļi kopumā būs labvēlīgi un mierīgi. Sestdien, 4.maijā, gaidāms sauss un lielākoties saulains laiks, vien svētdien vietām mākoņi aizklās debesis un pēcpusdienā rietumu rajonos tie atnesīs īslaicīgu lietu un, iespējams, pat arī pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +2…+9 grādiem, galējos dienvidrietumu rajonos būs par kādu grādu augstāk. Savukārt dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+23 grādu atzīmei, tomēr vietām līča piekrastē laiks būs vēsāks.

Sinoptiķi atgādina, ka UV indekss nedēļas izskaņā vēl būs vidēji augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. 

Nākamās nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies – pirmdien un naktī uz otrdienu mākoņu daudzums palielināsies un teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, vietām tas būs ilgstošs. Tomēr tālākajās dienās nokrišņi mitēsies un tie gaidāmi tikai atsevišķos rajonos.

LVĢMC norāda, ka ar ziemeļu vēju valsts teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Dienās lielākajā valsts daļā gaiss iesils +7…+13 grādu robežās, taču diennakts tumšajās stundās atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0 grādu atzīmei un zemāk, tādēļ pastāv varbūtība, ka vietām sagaidīsim arī slapju sniegu un zāles virskārtā var veidoties stipras salnas.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | deputātam Žemaitaitim atņem mandātu; Lietuvas līderi sola atgriezt Ukrainā militāra vecuma vīriešus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas