Gazas joslā no Ēģiptes ieradies otrs humānās palīdzības konvojs

Svētdienas, 22.oktobra, vakarā caur Rafas robežšķērsošanas punktu no Ēģiptes puses Gazas joslā iebrauca otra autokolonna, kurā bija 14 palīdzības kravas automašīnas, ANO Palīdzības un darba aģentūras (UNRWA) komunikāciju direktore Žiljeta Toma (Juliette Touma) paziņoja aģentūrai Reuters.

Pirmais konvojs, kurā bija 20 kravas automašīnas ar pirmās nepieciešamības precēm, sestdien iebrauca Gazā caur Rafas robežšķērsošanas punktu. Pirms tam robežšķērsošanas punkts bija neaktīvs, jo Gazas joslas pusē bombardēšanas rezultātā tika nodarīti postījumi un radās domstarpības par palīdzības piegādes nosacījumiem.

Piegāžu izdalīšana sākās svētdien. Tomēr humānās palīdzības aģentūras turpina paust bažas par draudošo krīzi, jo

svarīgu resursu, piemēram, pārtikas, ūdens un degvielas, joprojām trūkst.

Rafas robežšķērsošanas punkts, kas ir galvenais Gazas ieceļošanas un izceļošanas punkts, kurš nav savienots ar Izraēlu, ir kļuvis par galveno palīdzības piegādes punktu, sakarā ar humānās palīdzības apstākļu pasliktināšanos reģionā.

Saskaņā ar ANO amatpersonu sniegto informāciju, lai apmierinātu neatliekamās vajadzības Gazā, ir nepieciešamas vismaz 100 kravas automašīnas dienā, kas ir ievērojami mazāk, ņemot vērā to, ka pirms konflikta sākšanās, anklāvā katru dienu ieradās vairāki simti kravas automašīnu.

ANO humānās palīdzības dienesta vadītājs Mārtins Grifits (Martin Griffiths) sestdien aģentūrai Reuters sacīja, ka tiek strādāts pie “vieglas” pārbaudes sistēmas izstrādes, ar kuras palīdzību Izraēla varētu pārbaudīt sūtījumus, vienlaikus nodrošinot to pastāvīgu plūsmu.

Netālu no robežas tika ziņots arī par sprādzienu un ātrās palīdzības sirēnām un, kā ziņoja Izraēlas bruņotie spēki, viens no tās tankiem nejauši trāpīja Ēģiptes pozīcijai pie robežas ar Gazas joslu. Vairāki ēģiptiešu robežsargi guva vieglus ievainojumus no tanku šāviņu atlūzām. Izraēlas Aizsardzības spēki pauda nožēlu par notikušo un paziņoja, ka tiks veikta izmeklēšana, nesniedzot papildu informāciju.

Lasiet arī: Ēģipte paziņo par humānās palīdzības koridoru uz Gazas joslu

Seko mums arī Facebook, Draugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas