Grevcovai piespriež 160 stundas sabiedriskā darba

Rīgas pilsētas tiesa Pārdaugavā otrdien, 14.martā, piespriedusi 14.Saeimā ievēlētajai deputātei Glorijai Grevcovai (Stabilitātei!), kura apsūdzēta par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), sabiedrisko darbu 160 stundu apmērā.

Prokurors Edijs Pastars iepriekš gan tiesu lūdza Grevcovai piespriest sabiedrisko darbu 200 stundu apmērā, kā arī naudas sodu 6 200 eiro apmērā. Pati Grevcova tiesas sēdē lūdza tiesu viņu attaisnot, norādot, ka viņas vaina tiesas procesā netika pierādīta. Tāpat viņa uzsver, ka CVK dati tika mainīti vairākiem viņas partijas biedriem un par to tika informēts arī prokurors, taču viņš apsūdzētās vārdus nav ņēmis vērā.

Prokurors tiesu debatēs norādīja, ka Grevcova apzinājās, ka viņas aizpildītā anketa tiks iesniegta CVK, kā arī nav tiešu pierādījumu par to, ka Grevcova saviem partijas biedriem bija iesniegusi patiesu informāciju par savu izglītību un darba pieredzi un kļūda CVK parādījās kļūdaini ievadot datus. Tāpat Grevcova ir parakstījusi CVK iesniegumu ar saviem «kļūdainiem» datiem, līdz ar ko būtu absurdi Grevcovu attaisnot tikai tāpēc, ka viņa varētu neizlasīt CVK anketu.

Prokurors norādīja, ka

Grevcova par savu darba pieredzi melojusi arī sociālajā tīklā draugiem.lv.

Viņš uzsver, ka šajā sociālajā tīklā 2006.gadā tika izveidots Grevcovas profils ar pirmslaulības uzvārdu, kurā arī ir norādīts, ka viņai ir augstākā izglītība un diezgan plaša darba pieredze. Pastars norāda, ka nav pamata domāt, ka šis profils ir izveidots, lai Grevcovu apmelotu, jo tas tika izveidots jau sen, kā arī profila «maciņš» no 2015.līdz 2018.gadam tika papildināts no Grevcovas bankas konta.

Grevcovas aizstāvis replikā norādīja, ka fakti, kuri neattiecas uz celto apsūdzību, nav izmantojami lietā un tas, ka šādi fakti tiek izmantoti, daļēji norāda, ka apsūdzībai nav pārliecības par to, ka lietā ir pietiekoši daudz pierādījumu. Pati Grevcova uzsver, ka viņai šim profilam nav pieejas un viņa to sen nav lietojusi.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu no 15 dienām līdz trim mēnešiem, sabiedrisko darbu no 40 līdz 280 stundām vai naudas sodu līdz 100 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Lasiet arī: Prokurors lūdz Grevcovai piespriest sabiedrisko darbu un naudas sodu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas