Hamas uzbrukumā nogalināta Izraēlas un Latvijas dubultpilsone

Palestīniešu teroristu grupējuma Hamas uzbrukumā Izraēlā ir gājusi bojā arī Izraēlas un Latvijas dubultpilsone, apliecināja Latvijas Ārlietu ministrija.

Sieviete jau ilgāku laiku dzīvojusi Izraēlā un gājusi bojā mūzikas festivālā, kuram 7.oktobrī uzbruka Hamas kaujinieki, TV3 informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

[Festivālā Supernova Sukkot Gathering, kas tika rīkots netālu no Gazas joslas,

pavisam nogalināja 260 cilvēkus, “daudz vairāk” tika ievainoti,

nezināms cilvēku skaits ir sagrābti un aizvesti uz Gazu. Šis ir lielākais – atsevišķi uzskaitītais – terora akts Izraēlas valsts vēsturē – BNN.]

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) sociālajos tīklos vēsta, ka Ārlietu ministrija ir saņēmusi ziņas no dubultpilsones ģimenes par viņas bojāeju Hamas teroristiskās organizācijas uzbrukumā. Latvijas iestādes ir saziņā ar Izraēlas varasiestādēm par notikušo.

“Visdziļākā līdzjūtība ģimenei un tuvajiem cilvēkiem,” vēsta Kariņš. Līdzjūtības bojāgājušās ģimenei izteikuši arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un premjere Evika Siliņa (JV).

Hamas iebruka Izraēlā 7.oktobrī, nogalinot ap 1 300 cilvēkus un vēl ap 150 saņemot par ķīlniekiem. Izraēla uz to reaģēja ar kara pasludināšanu pret Hamas, kam sekojuši gaisa triecieni Gazas joslai, kuros gājuši bojā vismaz 2 670 palestīnieši un vēl ap 10 000 cilvēku guvuši ievainojumus. Kaujās ar teroristiem Izraēlas teritorijā likvidēti aptuveni 1 500 palestīniešu kaujinieki, lēš Izraēlas armija, kas savukārt zaudējusi ap 300 karavīrus.

Lasiet arī: ĀM un airBaltic plāno speciālo reisu no Izraēlas, biļetes jāpērk pašiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas