Iedzīvotāju noguldījumi valsts krājobligācijās pārsniedz 200 miljonus eiro

Valsts kases birojs ziņo, ka trešdien, 4.oktobrī, Latvijas iedzīvotāju noguldījumu apjoms Valsts kases emitētajās krājobligācijās ir sasniedzis 200 miljonus eiro, kopējam šādu ieguldītāju skaitam pārsniedzot 6 tūkstošus.

Ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju pastiprināto interesi par finansiāli izdevīgiem ieguldījumiem, kā arī ieguldītāju pieaugošo finanšu pratību, krājobligāciju popularitāte turpina strauji augt, priecājas Valsts kase. Iedzīvotāju krājobligācijās veikto

ieguldījumu apjoms kopš jūnija sākuma ir dubultojies 

– pēdējo četru mēnešu laikā vien iedzīvotāji ieguldījuši krājobligācijās 100 miljonus eiro.

Vispopulārākās iedzīvotāju vidū līdz šim ir bijušas 12 mēnešu un trīs gadu krājobligācijas, taču šobrīd palielinās pieprasījums pēc garāka termiņa krājobligācijām (īpaši desmit gadu). Tās sniedz ieguldītājiem iespēju ilgtermiņā saņemt ar nodokļiem neapliekamu fiksētu ienākumu atbilstoši šī brīža procentu likmēm finanšu tirgos.

Piemēram, šobrīd ir iespējams veikt ieguldījumu desmit gadu krājobligācijās ar procentu likmi 4,15%, kas ir fiksēta līdz krājobligāciju termiņa beigām.

Aktuālais krājobligāciju piedāvājums ir pieejams vietnē www.krajobligacijas.lv, un krājobligāciju iegādi ir iespējams veikt jebkurā brīdī, izvēloties vēlamo krājobligāciju termiņu un norēķinoties par iegādi tiešsaistē. Šobrīd publiskajā piedāvājumā ir pieejamas krājobligācijas ar viena, trīs, piecu, septiņu un desmit gadu dzēšanas termiņiem. Minimālā ieguldījuma summa krājobligācijās ir tikai 50 eiro, maksimālai summai ierobežojumu nav.

Krājobligācijas ir droša ieguldījumu alternatīva svārstīgos finanšu tirgus apstākļos, jo tas ir ieguldījums valsts vērtspapīros, ko Latvijas valsts garantē pilnā apmērā neatkarīgi no ieguldījuma summas, vienlaikus nodrošinot iespēju katru gadu līdz krājobligāciju termiņa beigām saņemt ar nodokļiem neapliekamu fiksētu procentu ienākumu. Valsts kase emitē krājobligācijas Latvijas Republikas vārdā kopš 2013.gada.

Lasiet arī: Valdība atbalsta plašas izmaiņas nodokļos no nākamā gada

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas