Igaunijas policija izmeklē izvairīšanos no militārā dienesta

Igaunijas policija sākusi kriminālprocesu pret Armylaw OÜ un diviem uzņēmuma darbiniekiem par palīdzēšanu izvairīties no obligātā militārā dienesta, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Sākotnējā informācija liecina, ka tikuši izmantoti viltoti dokumenti un nepatiesa informācija. Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, Armylaw OÜ piedāvāja juridiskos pakalpojumus un konsultācijas par veidiem, kā izvairīties no obligātā militārā dienesta, klientiem radot iespaidu, ka darbības ir likumīgas.

Klientiem tika ieteikts sniegt nepatiesu informāciju par viņu dzīvesvietu vai valodas prasmi,

un uzņēmums palīdzēja deklarēt dzīvesvietu ārzemēs, tādējādi izvairoties no nonākšanas Aizsardzības resursu aģentūras redzeslokā. Armylaw OÜ aģenti rīkojās savu klientu vārdā, iesniedzot nepatiesu informāciju, lai izvairītos no iesaukšanas obligātajā militārajā dienestā.

Apsūdzības šobrīd skar desmit gadījumus, un aizdomās turamie ir Armylaw OÜ pārstāvji un jaunieši, kas izmantoja uzņēmuma pakalpojumus.

Prokurors Janno Reinkorts (Janno Reinkort) informēja, ka apzināta dokumentu viltošana un to izmantošana ir divi atsevišķi pārkāpumi, par kuriem piemērojami līdz trim gadiem cietumsoda. “Viltoto dokumentu iesniegšanas mērķis bija iegūt neesošas dzīvesvietas reģistrācijas numuru un tādejādi izvairīties no militārā dienesta,” sacīja prokurors.

Lasiet arī: VAD brīvprātīgi pieteikušies 488 Latvijas pilsoņi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas