Īsā laikā izpārdoti pirmie Dziesmu un deju svētku pasākumi

SIA Biļešu paradīze tīmekļvietnē pirmdien, 15.maijā īsā laikā izpārdoti pirmie pasākumi uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem.

No šodienas plkst.10 tirdzniecībā nonāca biļetes uz 15 pasākumiem. 

Jau izpārdotas biļetes uz Garīgās mūzikas koncertu Rīgas Domā, Dziesmu svētku tradīcijas 150 gadu jubilejai veltīto diriģentu kora koncertu Diriģents Mežaparka Lielajā estrādē un vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Šūpulis Latvijas Nacionālajā operā. Pārdotas biļetes arī uz tautas mūzikas koncertu Trejdeviņi spēlmanīši, kokļu mūzikas koncertu Laika upe, tautas tērpu skati Mēnesnīcā un kokļu mūzikas nakts koncertu Nakts dziesma.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane informē, ka kopumā pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 20 215 biļetes uz 15 koncertiem.

Tirdzniecība norit raiti, pirmajā stundā tika nopirkta teju puse no pieejamajām biļetēm.

Biļetes vēl iespējams iegādāties uz atklāšanas koncertu, bērnu vokālo ansambļu koncertiem, pūtēju orķestru lielkoncertu, pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu un uz vietām tribīnē Gājiena laikā.

Jau ziņots, ka kopējais biļešu skaits uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% būs iepriekšējā rezervācijā un 1% tiks atvēlēts ielūgumiem.

Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Paredzēts, ka no 17.maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes arī uz deju lielkoncertu “Balts” Arēnā Rīga un lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā, bet no 19.maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu “Tīrums. Dziesmas ceļš” un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu “Kopā Augšup” un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti. Noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes uz Sadziedāšanās nakti.

No 22.maija biļetes, kas netiks izpirktas internetā, būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā.

Savukārt no 12.jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20. Daudzbērnu ģimenēm ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu tika nodrošināta iespēja pieteikties uz biļetēm iepriekšējā rezervācijā uz biļešu skaitu, kas lielāks par četri.

Lasiet arī: Eirovīzijā otro reizi uzvar Lorēna no Zviedrijas; Sudden Lights savā pusfinālā palika pirmie “aiz strīpas”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas