Itālija aizliedz kucēnu jogu dzīvnieku labturības apsvērumu dēļ

Itālijas Veselības ministrija ir aizliegusi kucēnu jogas nodarbības, norādot, ka tajās drīkst piedalīties tikai pieauguši suņi, lai pasargātu dzīvnieku veselību, kā arī jogas apmeklētāju drošību, ceturtdien, 2.maijā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Kucēnu jogas nodarbībās kucēni parasti brīvi skraida pa jogas zāli un dažkārt tiek iesaistīti jogas pozās, vai arī pēc jogas nodarbības seko rotaļas ar kucēniem.

Tā kā kucēnu jogas mērķis ir “uzlabot pašsajūtu”, tā ir uzskatāma par sava veida “dzīvnieku terapiju”, ko saskaņā ar Itālijas tiesību aktiem var veikt tikai pieauguši dzīvnieki, taču 29.aprīlī aprīlī izplatītajā paziņojumā ministrija norādīja, ka tai ir zināms, ka jogas organizatori bieži “aizņemas” kucēnus no audzētājiem.

Ministrija lūgusi reģionālajām iestādēm veikt pārbaudes, lai pārliecinātos, ka kucēnu jogas nodarbības nenotiek.

Itālijas Nacionālā dzīvnieku aizsardzības padome savā paziņojumā atzinīgi novērtēja šo lēmumu, citējot suņu ekspertes Džuzi D’Andželo (Giusy D’Angelo) teikto, ka kucēnu joga dzīvniekiem ir “fiziski un garīgi saspringta pieredze”.

Viņa piebilda, ka dalībnieki riskē ļauties emocijām, kas var novest pie dzīvnieku adopcijas, pieņemot “lēmumu, īsti nedomājot par tā ietekmi un sekām”.

Viņa arī brīdināja, ka jogas nodarbībās izmantotie kucēni bieži netiek pārvadāti drošā veidā, piebilstot, ka šīs nodarbības dod tikai finansiālu labumu organizatoriem.

Arī Apvienotās Karalistes Karaliskā dzīvnieku aizsardzības biedrība (RSPCA) pagājušā gada jūlijā aicināja meklēt alternatīvas kucēnu jogai, jo šajā “vidē nav nekā tāda, ko mēs uzskatītu par labvēlīgu… šiem dzīvniekiem”, lai gan jogas

organizatori apgalvo, ka kucēni izbauda nodarbību sociālo aspektu.

Kucēnu jogas nodarbības ir populāras visā Eiropā un ASV. Citas tās variācijas ir kaķēnu joga, trušu joga un dažos gadījumos pat kazu joga.

Lasiet arī: BNN pēta | Garlaicīgā Lietuvas prezidenta vēlēšanu kampaņa kļūst mazliet “pikantāka”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas