IZM vadošu ierēdņu aiziešanu Čakša skaidro ar “nepietiekamo atbalstu darbiniekiem”

Aizvadītās nedēļas sākumā kļuva zināms, ka darba attiecības ar novembri nolēmusi pārtraukt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) galvenā ierēdne – valsts sekretāre Santa Šmīdlere, kuru amatā valdība apstiprināja šovasar.

Atbilstoši IZM sniegtajai informācijai, pēdējo divu gadu laikā darba attiecības pārtraukuši četri ministrijas darbinieki, tostarp divi valsts sekretāra vietnieki – departamenta direktori, viens departamenta direktors un viens nodaļas vadītājs.

Lielās pārmaiņas, kas iniciētas pēdējo četru gadu laikā, ir ļoti noslogojušas darbiniekus un radījušas lielu spriedzi, vienlaikus nav sniegts pietiekami liels atbalsts ilgstošā laika posmā, pauda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), skaidrojot darba attiecības pārtraukušo ierēdņu skaita iemeslus.

“Ir jāsaprot, ka izglītības sistēma ir ļoti grūtos apstākļos. Mēs esam ministrija, kas atalgojuma ziņā ir otra vai trešā no apakšas,” sacīja ministre. Viņas ieskatā, ierēdniecībai

būtu jāsniedz lielāks atbalsts kā saturiski, tā finansiāli.

Tāpat viņa norādīja uz birokrātijas problēmu, kā rezultātā “cilvēkiem jāstrādā plauktam”. “Mēs kā valsts dzenam sevi produktivitātē, bet birokrātiskā sloga ziņā mēs esam iedzinuši sevi tādā tukšdarbībā,” uzskata ministre.

Čakša skaidroja, ka IZM valsts sekretāre atlūgumu esot uzrakstījusi saistībā ar lielo darba slodzi. Vienlaikus ministres vērtējumā Šmīdlerei piemītot “ļoti daudz labu kvalitāšu, kas šobrīd ļoti noderētu izglītības sistēmā”.

Lasiet arī: BNN intervija | Skolu direktoru līderis: “IZM ir zaudējusi spožumu”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas