Iznomājis prāmjus citiem, Tallink atlaidīs darbiniekus Igaunijā un Latvijā

Prāmju satiksmes uzņēmums Tallink Grupp ir informējis arodbiedrības un bezdarba apdrošināšanas institūcijas Igaunijā un Latvijā par kolektīvās atlaišanas plāniem. Tie paredz grupas meitasuzņēmumā Hansaliin Igaunijā atlaist 400 jūrniecības darbiniekus, meitasuzņēmumā Tallink Latvija – 100 darbiniekus.

Sarunu gaitā tiks precizēts atlaižamo darbinieku skaits un, domājams, ka tas būs mazāks par sākotnēji paziņoto, informēja Tallink. Igaunijā kolektīvā atlaišana galvenokārt ietekmē kuģu apkalpojošo personālu, bet Latvijā – gan apkalpojošo, gan tehnisko personālu.

Darbinieki tiks atlaisti, uzņēmumam optimizējot jūrniecības personālu abās valstīs saistībā ar ilgtermiņa nomas līgumiem, kas noslēgti par kuģiem Isabelle [uz kura līdz jūnijam ir izmitināts tūkstotis kara bēgļu no Ukrainas – BNN] un Star.

Prāmji vairākus gadus tiks iznomāti bez apkalpes, kā arī jau ilgstoši iznomāti ir arī citi kompānijas kuģi,

tādēļ Tallink tuvākajā laikā nespēs nodrošināt darbiniekus ar atbilstošas slodzes darbu.

Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene informēja, ka uzņēmums cenšas piedāvāt apkalpes locekļiem darbu uz iznomātajiem kuģiem vai citiem kompānijas prāmjiem, tomēr kuģu iznomāšana ārvalstīs nozīmē, ka ne visiem ir iespēja tādu piedāvājumu izmantot.

Pagājušā gada otrajā pusē Tallink Grupp līdzīgu procesu veica savā Zviedrijas meitasuzņēmumā Tallink Silja, jo tika pārtraukti regulārie reisi starp Turku un Stokholmu ar pasažieru prāmi Galaxy, kas tagad ir iznomāts.

Kolektīvās darba līgumu laušanas process sākās šajā nedēļā, no 24.aprīļa, un tiks pabeigts rudens sākumā. Tallink Grupp sāk arī mazāka apmēra štatu samazināšanu uzņēmumā Laevateenindus, kurā strādā ar Igaunijas karogu peldošo kuģu tehniskie darbinieki.

Tallink Grupp veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus Tallink un Silja Line. Kompānija arī ir operators trim viesnīcām Tallinā un vienai Rīgā. Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Tallink Grupp lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija Infortar, kurai pieder 40% uzņēmuma akciju.

[Šī ziņa ir vairāk kā daiļrunīgs brīdinājums Rīgas brīvostas pārvaldei, ka prāmju maršrutu Rīga–Stokholma pārskatāmā nākotnē Tallink neatjaunos un, iespējams, tam būtu jāatrod cita rēdereja. Tomēr prāmju satiksmi – autokravām un pasažieriem – no Latvijas uz Skandināviju turpina nodrošināt uzņēmums Stena Line: no Ventspils ostas uz Nīneshamnu (Zviedrija), kas atrodas 60 km no Stokholmas; no Liepājas ostas – uz Dānijai tuvo Trāvemindes ostu (Lībeka, Vācija) – BNN.]

Lasiet arī: Ventspils brīvostas vēsturē pērn bijis labākais gads prāmju satiksmē

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas