Izraēlas uzbrukumā Gazai kopumā nogalināti 500 medicīnas darbinieki

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) apsūdzēja Izraēlu par “sistemātiskiem uzbrukumiem” slimnīcām, Lielbritānijas labdarības organizācijai nosodot 500 veselības aprūpes darbinieku nogalināšanu kopš kara sākuma Gazā, trešdien, 26.jūnijā, ziņo “Politico”.

“Līdz 25.jūnijam, kopš Izraēlas militārā uzbrukuma sākuma oktobrī, Gazā ir nogalināti 500 veselības aprūpes darbinieki. Tas nozīmē, ka katru dienu tiek nogalināti vidēji divi darbinieki, un šobrīd ir miris katrs 40.veselības aprūpes darbinieks jeb 2,5% no Gazas veselības aprūpes darbaspēka,” teikts Lielbritānijas labdarības organizācijas “Medical Aid for Palestinians” (MAP) trešdienas paziņojumā.

“Kopš oktobra Gazā ir nogalināts vairāk veselības aprūpes darbinieku nekā 2021. un 2022.gadā visos pasaules konfliktos kopā,” teikts paziņojumā.

“Šie nāves gadījumi ir notikuši sistemātisku uzbrukumu laikā slimnīcām un citām medicīnas iestādēm, tādējādi pārkāpjot kara likumus,” otrdien paziņoja ANO Cilvēktiesību birojs.

Starptautiskā Krimināltiesa uzskata, ka uzbrukumi slimnīcām ir kara noziegums, bet, ja tās tiek izmantotas militāriem mērķiem, tās var zaudēt starptautiskajās tiesībās noteikto aizsargājamo statusu. Izraēla ir attaisnojusi uzbrukumus veselības aprūpes iestādēm, pamatojoties uz dažkārt strīdīgiem apgalvojumiem, ka “Hamās” tās izmanto dažādiem militārajiem nolūkiem.

Izraēlas Aizsardzības spēki Gazā īsteno militāru kampaņu pēc tam, kad “Hamas” kaujinieku grupējums 7.oktobrī nogalināja vairāk nekā 1 200 cilvēku un sagrāba Izraēlas ķīlniekus. Saskaņā jaunākajiem Gazas veselības ministrijas datiem, kopš kara sākuma Gazas joslā ir nogalināti vairāk nekā 37 000 cilvēku.

Lasiet arī: ANO sarakstam par vardarbību pret bērniem pievieno Izraēlu, “Hamās” un Sudānas karojošās puses

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas