Japāna ievieš jaunu maksu Fudzi kalna apmeklētājiem, lai ierobežotu tūristu skaitu

Japānas svētā Fudzi kalna uzraugi pirmdienas, 1.jūlija, agrā rītā oficiāli uzsāka šā gada kalnā kāpšanas sezonu, ieviešot jaunu taku maksu un ierobežojot tūristu skaitu, kas šobrīd rekordlielā skaitā ierodas valstī, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar tūristu pārblīvētību šajā ikoniskajā un populārajā tūristu galamērķī, ziņo “Reuters”.

Pulksten trijos no rīta amatpersonas atvēra jaunu pārbaudes punktu, kas atrodas pusceļā uz 3 776 metrus augstās virsotnes.

Pēc tam, kad pagājušajā gadā tika saņemtas sūdzības par atkritumiem, piesārņojumu un bīstami pārpildītām takām, kalnā kāpējiem tagad

jāmaksā 2 000 jenu (ap 12 eiro) un apmeklētāju skaits tiks ierobežots līdz 4 000 dienā.

Pirmajā jauno noteikumu ieviešanas dienā pie kalna pulcējās aptuveni 1 200 kalnā kāpēju.

Japānas jenas kursa kritums līdz 38 gadu zemākajam līmenim ir padarījis Japānu par pievilcīgu galamērķi ārzemju tūristiem.

Rekordlielais tūristu skaits palielina valsts ieņēmumus, bet apgrūtina tūrisma un viesmīlības infrastruktūru un rada neapmierinātību vietējo iedzīvotāju vidū. Populārajā fotografēšanas vietā netālu no Fudzi kalna tūristu pūļi apdraudēja satiksmi, tāpēc amatpersonas bija spiestas uzstādīt barjeru, lai aizsegtu tik populāro skatu.

Šogad pārgājienu sezona uz Fudzi kalna turpināsies līdz 10.septembrim.

Pagājušajā gadā apmeklētāju skaits Fudzi kalnā atgriezās pirms pandēmijas līmenī, sasniedzot aptuveni 300 000 cilvēku gadā, liecina Vides ministrijas dati.

Par samaksāto summu alpīnisti saņem aproci, kas ļauj piekļūt takai no plkst. 3.00 rītā līdz 16.00, izņemot tos, kuri ir rezervējuši kalnu būdas tuvāk virsotnei, un, uz kuriem  apmeklētāju dienas ierobežojums neattiecas, norādījušas iestādes.

Pagājušajā mēnesī tika ziņots, ka Fudzi kalnā ir nepieciešami jauni taku ierobežojumi, lai novērstu nelaimes gadījumus uz kalna un augstuma slimības incidentus, jo īpaši ārvalstu “ātruma alpīnistu” vidū, kas sacenšas, lai ātrāk tiktu uz virsotni.

Fudzi kalna atklāšanas dienā kalnā kāpēji lielākoties neiebilda pret jaunajiem ierobežojumiem, pielīdzinot šos pasākumus pūļa kontrolei, lai ierobežotu iespējamo haosu.

Lasiet arī: Jauni noteikumi Jūrmalā: Pašvaldība ziņo, ko nedrīkstēs darīt pludmalēs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas