Jemenas hutieši raida raķeti uz Norvēģijas tankkuģi Strinda

Pirmdien, 11.decembrī, Jemenas hutiešu nemiernieki sarīkoja uzbrukumu Sarkanajā jūrā, izšaujot kruīza raķeti uz tankkuģi, kas kuģoja zem Norvēģijas karoga. Hutiešu grupējuma pārstāvis Jahja Saree, uzņemoties atbildību par uzbrukumu tankkuģim ar nosaukumu Strinda, bez pierādījumiem norādīja, ka kuģis bijis “piekrauts ar naftu un devies uz Izraēlas ostu,” vēsta Politico.

Tankkuģa Strinda īpašnieks ir paziņojis, ka tankkuģis uzbrukuma brīdī veda palmu eļļu no Malaizijas uz Itāliju caur Suecas kanālu. Incidents noticis 60 jūras jūdzes uz ziemeļiem no Babelmandeba šauruma, kā norāda Norvēģijas valsts raidorganizācija NRK.

Saskaņā ar ASV Centrālās virspavēlniecības (CENTCOM) sniegto informāciju no hutiešu kontrolētā reģiona Jemenā

vēlā pēcpusdienā tika raidīta kruīza raķete uz tankkuģi Strinda.

CENTCOM platformā X (agrāk Twitter) apstiprināja, ka tankkuģim Strinda ir nodarīti bojājumi, uzbrukuma rezultātā izceļoties ugunsgrēkam, taču, par laimi, cietušo neesot. CENTCOM norādīja, ka ASV USS MASON ir reaģējis uz izsaukumu, kā arī tuvumā neesot bijuši ASV kuģi.

Saskaņā ar Politico, Izraēlas un Hamās konflikta rezultātā, hutiešu nemiernieki ir pastiprinājuši savas agresīvās darbības pret ASV un starptautiskajiem kuģiem reģionā un uz Izraēlu tiek raidītas raķetes un droni. Viņi ir uzbrukuši vairākiem komerciāliem kuģiem. Šā mēneša sākumā grupējums nāca klajā ar brīdinājumu, kurā norādīja, ka plāno vērsties pret visiem kuģiem, kas dodas uz Izraēlu.

Lasiet arī: Jemenas hutieši iesaistās Izraēlas-Hamās konfliktā, pastiprinot bažas par konflikta izplatīšanos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas