JV paziņo par jaunās koalīcijas sastāvu

Jaunā vienotība (JV) piektdien, 1.septembrī, paziņoja, ka panākt vienošanās par darba uzsākšanu jaunajā koalīcijā kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Progresīvajiem, informē JV pārstāve Anna Ūdre.

Par vienošanos paziņots preses konferencē, kurā piedalījās labklājības ministre, Vienotības (V) valdes locekle, Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidente Evika Siliņa, finanšu ministrs, partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un partijas  valdes loceklis, Saeimas frakcijas JV priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics.

“Šī nebija viegla sarunu gaita. Mūsu visu interesēs ir strādāt jau nekavējoties pie drošības jautājumiem un sociālekonomiskās spriedzes mazināšanas. Apvienotā saraksta (AS) atteikšanās strādāt valdībā, manuprāt, ir vēsturiski unikāla situācija Latvijas politikā, jo pat daļai Apvienotā saraksta politiķu nav īsti saprotams, kāpēc viņi tā izlēmuši,” norāda Siliņa.

Politiķe skaidro, ka AS saruna procesā tika izrādīta “īpaša labvēlība”.

 Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidente vairākkārt uzklausījusi AS līderus, pozitīvi atsaukusies uz neformālām konsultācijām, kuru nav bijis maz. “Ļoti daudz laika veltīju, burtiski pierunājot Apvienotā saraksta politiķus nākt valdībā un strādāt,” pauž Siliņa, un piebilst, ka sarunu laikā tika kliedētas visas viņu bažas, panākta vienošanās par darāmajiem darbiem. 

Siliņas ieskatā, “no atsevišķiem AS līderiem izskanēja tikai aizvainojums, kam diemžēl daži kolēģi nespēja pārkāpt”. 

“Diemžēl es nevaru atļauties tagad turpināt gaidīt. Drošības situācija pie mūsu valsts robežām neļauj mums ieslīgt ideoloģisko pretrunu diskusijās. Tam nav piemērots laiks! Šoreiz ir izšķiršanās starp strādāšanu un nestrādāšanu. Durvis visiem bija atvērtas un joprojām ir, bet laika vilcināšana, ko piekopj atsevišķas partijas, vairs nav akceptējama,” uzsver Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidente.

Pēc Siliņas teiktā, darbs pie topošās valdības deklarācijas tiks uzsākts jau pirmdien ar tām partijām, kuras ir izteikušas skaidru velmi strādāt: “Gribu uzsvērt, ka tā ir ne tikai partiju, bet arī katra politiķa individuāla izvēle – strādāt vai nestrādāt!”

BNN jau vēstīja, ka AS nolēmis nepievienoties topošajai Jaunās vienotības, Zaļo un zemnieku savienības un Progresīvo veidotai valdībai, secināms no AS izplatītā paziņojuma.

Lasiet arī: Siliņa: Pie valdības veidošanas turpinās strādāt JV, ZZS un Progresīvie

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas