Kāds vācietis 217 reizes vakcinējies pret Covid-19

Kāds 62 gadus vecs vīrietis no Vācijas nav ievērojis ārstu ieteikumus un 29 mēnešu periodā brīvprātīgi saņēmis 217 Covid-19 vakcīnas, kuras viņš iegādājās un ievadīja privāti, taču, kā ziņo Erlangenes-Nirnbergas Universitātes pētnieki, vakcīna nav atstājusi negatīvas sekas, tā atsaucoties uz žurnālā “The Lancet Infectious Diseases” dokumentēto dīvaino gadījumu, ziņo BBC.

“Par viņa gadījumu mēs uzzinājām no laikrakstiem. Mēs ar viņu sazinājāmies un uzaicinājām veikt dažādus testus Erlangenē. Viņš bija ļoti ieinteresēts,” sacīja Dr. Kilians Šobers (Kilian Schober) no universitātes mikrobioloģijas nodaļas.

Pētnieki ievāca svaigas asinis un siekalu paraugus, analizējot tos līdztekus iepriekšējos gados uzglabātajiem saldētajiem asins paraugiem.

“Mēs paši varējām paņemt asins paraugus, kad vīrietis pētījuma laikā pēc paša vēlmas saņēma papildu vakcīnu.

Mēs izmantojām šos paraugus, lai precīzi noteiktu, kā imūnsistēma reaģē uz vakcināciju,” sacīja Šobers.

Pierādījumus par 130 no 217 injekcijām savāca Magdeburgas pilsētas prokurors, kurš uzsāka izmeklēšanu, izvirzot apsūdzību krāpšanā, taču nekādas apsūdzības krimināllietā līdz šim nav izvirzītas.

Covid-19 vakcīnas nevar izraisīt infekciju, bet var iemācīt organismam cīnīties ar slimību, RNS vakcīnām nosūtot organisma šūnām vīrusa ģenētisko kodu, kas ļauj imūnsistēmai atpazīt un efektīvi apkarot vīrusu.

Šobers uztraucās, ka pārmērīga imūnsistēmas stimulēšana ar atkārtotām devām varētu būt nogurdinājusi noteiktas šūnas 62 gadus vecā vācieša gadījumā.

Taču pētnieki neatklāja nekādus pierādījumus par šūnu nogurumu, kā arī netika konstatētas pazīmes, kas liecinātu par personas iepriekšēju inficēšanos ar Covid-19.

Pētnieki brīdina neinterpretēt iegūtos rezultātus kā atbalstu hipervakcinācijai

kā stratēģiju adaptīvās imunitātes uzlabošanai, uzsverot, ka 62 gadus vecā vīrieša testu rezultāti nav pamats plašākiem secinājumiem vai ieteikumiem sabiedrībai.

Pētnieki apstiprināja, ka, pamatojoties uz pašreizējiem pētījumiem, ieteicamākā pieeja ir vakcinācija ar trim devām, kas tiek papildināta ar regulāru profilaktisko vakcināciju neaizsargātām iedzīvotāju grupām.

“Nekas neliecina, ka būtu nepieciešams vairāk vakcīnu,” teikts universitātes tīmekļa vietnē.

Covid-19 vakcīnām var būt blakusparādības.

Lasiet arī: Pētījumā konstatēts, ka Covid-19 laikā hidroksihlorhinīns varētu būt izraisījis 17 000 nāves gadījumu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas