Pētījumā konstatēts, ka Covid-19 laikā hidroksihlorhinīns varētu būt izraisījis 17 000 nāves gadījumu

Francijas pētnieku veiktais pētījums liecina, ka gandrīz 17 000 cilvēku Francijā, Beļģijā, Itālijā, Spānijā, Spānijā, Turcijā un ASV Covid-19 pirmā viļņa laikā, iespējams, ir miruši pēc hidroksihlorhinīna lietošanas, ko toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps (Donald Trump) uzskatīja par “brīnumlīdzekli”, ceturtdien, 4.janvārī, ziņo Politico.

Šis pretmalārijas medikaments tika izrakstīts dažiem ar Covid-19 hospitalizētajiem pacientiem, neraugoties uz to, ka trūka pierādījumu, kas dokumentētu tā klīniskos ieguvumus, norāda pētnieki savā darbā, kas publicēts žurnāla Biomedicine & Pharmacotherapy februāra numurā.

Nāves gadījumu skaits ir balstīts uz 2021.gada pētījumu, kurā tika ziņots par 11% lielāku mirstību, kas

saistīta ar hidroksihlorhinīna izrakstīšanu Covid-19 ārstēšanai, un tā izraisītajām blakusparādībām, kā sirds ritma traucējumi.

Pētnieki no Lionas (Francija) un Kvebekas (Kanāda) universitātēm izmantoja šo skaitli, lai analizētu datus par Covid-19 hospitalizāciju sešās valstīs, hidroksihlorhinīna iedarbību, un palielinātu relatīvo nāves risku, kas saistīts ar šo zāļu lietošanu.

Viņi apgalvo, ka patiesībā šis skaitlis var būt daudz lielāks, ņemot vērā, ka pētījums attiecas tikai uz sešām valstīm no 2020.gada marta līdz jūlijam, kad zāles tika izrakstītas biežāk.

Hidroksihlorhinīns ieguva atpazīstamību, daļēji pateicoties franču virusologam Didjē Roltam (Didier Raoult), kurš vadīja Mediterānas Infekciju fonda slimnīcu, bet vēlāk, pieaugot pretrunām, tika atstādināts.

Lasiet arī: Politico: ES valstis izmet Covid-19 vakcīnas četru miljardu eiro vērtībā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas