Karstums mazināsies: Gaisa temperatūra noslīdēs līdz +19 grādiem

Nedēļas nogalē atmosfēras spiediens pakāpeniski pazemināsies. Debesis skaidrosies vien brīžiem, sestdien mākoņi vietām atnesīs īslaicīgu lietu, pēcpusdienā, iespējams, arī pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Svētdien jau sagaidīsim vairāk nokrišņu – palaikam īslaicīgi līs galvenokārt austrumu un centrālajos rajonos, tomēr vietām nokrišņi būs stipri un arī zibeņos. Pūšot lēnam rietumu puses vējam, svētdien nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos sabiezēs migla. Diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +13…+18 grādiem.

Kā arī karstums pilnība mitēsies un tveice vairs nebūs jūtama – maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +19…+24 grādu robežās, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. 

Nākamās nedēļas pirmajā pusē mākoņu daudzums mazināsies, tomēr vietām gaidāms arī īslaicīgs lietus. Saglabāsies lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs līdzīga kā iepriekšējās dienās, +14…+19 grādu robežās, un dienās gaiss iesils līdz +21…+27 grādiem.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas vidū atmosfēras spiediens jau atkal sāks paaugstināties, līdz ar to mākoņu vairāk izklīdīs, nelieli nokrišņi gaidāmi vien dažviet, kā arī dienās termometra stabiņš vietām sasniegs +27 grādu atzīmi vai pat par kādu grādu augstāk.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Valdība atbalsta Viļņas ebreju memoriāla izveidi, Landsberģis: Trampa viceprezidenta izvēle nozīmē nenoteiktību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas