Kauņā notikusī meitenītes nolaupīšana ir izņēmuma gadījums, saka Lietuvas iekšlietu ministre

Iekšlietu ministre Agne Bilotaite (Agnė Bilotaitė) trešdien, 10.janvārī, preses konferencē paziņoja, ka nesen Kauņā notikusī meitenītes nolaupīšana neliecina par drošības pasliktināšanos valstī, norādot, ka bērnu nolaupīšana Lietuvā notiek ārkārtīgi reti, raksta Lietuvas Delfi.

Tikmēr Kauņas apgabala prokuratūras vadītājs Rims Bradūns (Rimas Bradūnas) paziņojis, ka 42 gadus vecajam vīrietim, kurš tika aizturēts otrdien un tiek turēts aizdomās, tiks izvirzītas apsūdzības par bērna nolaupīšanu un Kauņas apgabala prokurori uz doto brīdi ir pieprasījuši trīs mēnešu apcietinājumu.

Iekšlietu ministre apliecināja, ka neesot tendenču vai apstākļu, kas liecinātu par drošības situācijas izmaiņām Lietuvā.

Viņa uzsvērusi, ka 99% gadījumu pazudušie bērni tiek atrasti sveiki un veseli dažu dienu laikā, piebilstot, ka vairumā gadījumu bērni tiek atrasti pie draugiem, radiniekiem vai tirdzniecības centros.

Kā ziņo portāls Delfi.lt, arī policijas ģenerālkomisārs Renāts Požēla (Renatas Požėla) apliecināja, ka kopējā drošības situācija valstī ir palikusi nemainīga.

Viņš atsaucies uz provizoriskajiem pagājušā gada noziedzības datiem, kas neliecina par krasām izmaiņām salīdzinājumā ar 2022. un 2021.gadu, uzsverot, ka Lietuva, visticamāk, ir viena no drošākajām reģionā un varbūt pat ES.

BNN jau ziņoja, ka otrdienas, 9.janvāra, vakarā Kauņā policisti sveiku un veselu atrada pazudušo deviņus gadus veco meiteni Agotu netālu no nolaupīšanas vietas. Meitene pazuda svētdien, 7.janvārī, un meklēšanā bija iesaistīti simtiem policijas darbinieku un brīvprātīgo.

Tiesībsargājošās iestādes par izšķirošu nolaupīšanas lietas izmeklēšanā atzinušas informāciju par automašīnu, kas svētdien pamanīta netālu no autobusu pieturas.

Ticis noskaidrots, ka aizturētā persona dzīvojusi garāžā un tai bija ieroču atļauja un varasiestādes plānojot izvērtēt vīrieša garīgo veselību.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas