Klimata aktīvisti apzīmē Brandenburgas vārtus Berlīnē

Klimata aktīvisti no kustības Pēdējā paaudze (Letzte Generation), svētdien, 17. septembrī, ar ugunsdzēšamajiem aparātiem, kas piepildīti ar oranžu krāsu, apšļāca Berlīnes Brandenburgas vārtu kolonnas austrumu pusē, lai demonstrētu, ka līdz 2030.gadam ir jāpārtrauc fosilā kurināmā izmantošana, tā ziņojusi Berlīnes policija platformā X (agrāk Twitter), vēsta Reuters.

Berlīnes policisti aizturējuši visus 14 protestētājus un uzsākuši izmeklēšanu par īpašuma bojāšanu. Pēdējās paaudzes aktīvistu darbības pie Brandenburgas vārtiem ir izraisījusi Vācijas tiesībaizsardzības iestāžu pretreakciju.

Grupa dalījās ar savas akcijas attēliem vietnē X un atkārtoti pauda prasību līdz 2030.gadam atteikties no naftas, dabasgāzes un akmeņoglēm.

Pēdējā paaudze, kas ir Eiropas mēroga A22 tīkla Vācijas filiāle, ir piesaistījusi uzmanību Vācijā ar saviem protestiem, kas ietver simtiem ceļu blokāžu, kurās demonstranti ir piestiprinājuši sevi pie ietves.

Vācijas mērķis ir līdz 2045.gadam panākt nulles neto emisijas, taču pēdējos divos gados tā nav izpildījusi ikgadējos mērķus.

Lasiet arī: Tramps priecājas par Putina uzslavām

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas