KNAB pārbauda Staķa rīkojumu par braucienu uz Tamperi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic resorisko pārbaudi saistībā ar Rīgas domes priekšsēdētaja Mārtiņa Staķa braucienu uz Tamperi.

KNAB izvērtē Rīgas mēra darbības atbilstību likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” normām, izdodot rīkojumu par komandējuma noteikšanu pašam sev un ar to saistīto izdevumu apmaksu, norāda KNAB.

Pasaules čempionāts hokejā notika vienlaikus Rīgā un Tamperē, kur aizritēja arī noslēdzošās cīņas par medaļām.

Staķis medijiem apliecināja, ka uz Somiju devies pēc Tamperes mēra Kalervo Kumola ielūguma.

Arī intervijā ziņu portālam Delfi.lv Staķis uzsvēra, ka uz Tamperi devies, jo Kumola viņu ir ielūdzis. Staķis skaidroja, ka tik īsā laikā Rīgas dome neesot varējusi organizēt komandējumu, tāpēc biļetes viņš nopircis pats.

Pēcāk, 26.maijā lūdzis domei izdevumus atgriezt. 

Šī bija iespēja stiprināt abu pilsētu sadarbību, atzīmējot izcili veiksmīgi kopā noorganizēto čempionātu, kā arī apmainīties ar pilsētu pieredzi lielu sporta, izklaides un kultūras pasākumu rīkošanā, skaidro Staķis.

Tāpat Rīgas mērs Delfiem.lv norādija, ka uz Tamperi devies kopā ar dēlu un arī par viņa biļetēm Staķis maksājis pats. 

Viņš norāda, ka pārrunāti arī jautājumi par tiešo satiksmes savienojumu un tūrisma attīstīšanu starp pilsētām, kā arī vienojušies, ka Tamperes mērs apmeklēs Rīgu atbildes vizītē.

Kā liecina Staķa parakstītais rīkojums par komandējumu, no Rīgas domes līdzekļiem samaksāts par aviobiļešu un ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, pilsētas nodoklis, kā arī komandējuma dienas nauda 100% apmērā un 30% no dienas naudas vietējā transporta izdevumiem.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Tamperē norisinājās no 12. līdz 28.maijam. Tajā Latvijas izlase pirmo reizi izcīnīja trešo vietu.

Rīgā norisinājās vienas apakšgrupas spēles un divas ceturtdaļfināla cīņas – kopā 30 hokeja spēles. Otras apakšgrupas komandas cīnījās Tamperē, kur notika arī pusfināli un spēles par medaļām.

Rīgas dome pasaules hokeja čempionāta norisei piešķīra 700 000 eiro.

Lasiet arī: Par sabiedriskās kārtības traucēšanu vēlas sodīt arī juridiskās personas

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas