KNAB un VID vērtēs publikāciju par Elksniņa grezno dzīvesveidu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) vērtēs žurnālistu publikāciju par to, ka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, iespējams, dzīvo pāri saviem līdzekļiem.

KNAB skaidro, ka ir pievērsis uzmanību publiski izskanējušai informācijai un atbilstoši savai kompetencei to patlaban izvērtē. Arī VID pārstāvji aģentūrai pavēstīja, ka šī iestāde ir pievērsusi uzmanību publiski izskanējušai informācijai un savas kompetences ietvaros to izvērtēs. Tāpat arī Valsts drošības dienests ir informēts par šo publikāciju, taču tas apliecināja, ka patlaban plašākus komentārus saistībā ar konkrēto gadījumu nesniegs.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica ir pārbaudījis Elksniņa un viņa sievas attēlus sociālo tīklu profilos un tajos redzamo drēbju un rotaslietu cenas, secinot, ka to iegāde neatbilstot viņu oficiālajiem ienākumiem. Žurnālistu vērtējumā, Elksniņa ģimene dzīvo tā, kā no valsts amatpersonas oficiālajiem ienākumiem nevar atļauties.

Piemēram, vienā attēlā maijā Daugavpils mērs redzams dzeltenā polo kreklā, kas jauns maksā 700 eiro. Savukārt jūnijā Elksniņš redzams zīmola Rhude šortos, kuru cena ir 500 eiro. Vēl citā attēlā domes vadītājs redzams 2500 eiro vērtā Zegna ziemas jakā.

Re:Baltica kopā ar pulksteņu pazinējiem no Facebook vietnes Pulksteņu Šerloks ir identificējuši, ka politiķis nēsā Ulysse Nardin pulksteni. Tā cena var nedaudz atšķirties atkarībā no tajā iekļautajiem elementiem,  tomēr vidēji

tāds pulkstenis maksā vairāk nekā 30 000 eiro.

Luksusa zīmolus iecienījusi arī Elksniņa sieva Jekaterina, kura vairākos attēlos redzama ar Tiffany, Cartier un Chopard zīmolu rotaslietām, vēsta izdevums.

Komentēt žurnālistiem savus tēriņus Elksniņš neesot vēlējies. “Nekomentēšu, tāpēc, ka viss, kas ir attiecībā uz manu publisko jomu, ir manā valsts amatpersonas deklarācijā. Tā ir viena lieta. Otra lieta – vērtējumu attiecībā uz manu finansiālo stāvokli atbilstību var sniegt VID. Gan par manu, gan par manu ģimenes locekļu, kuri ir pietiekami nodrošināti,” paziņojis Daugavpils pilsētas galva.

Kā liecina Elksniņa amatpersonas deklarācija, politiķim lietošanā ir divi dzīvokļi Daugavpilī. Algā no domes pērn Elksniņš saņēmis 26 592,67 eiro. Vēl pērn saņemti 300 eiro no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras. Saskaņā ar deklarāciju, Elksniņš  izsniedzis aizdevumus 50 000 eiro vērtībā, automašīnu viņam neesot, arī skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi nepārsniedzot 20 minimālās mēnešalgas (2023.gadā šī summa ir 12 400 eiro).

[BNN piebilde. Pilnībā Re:Baltica rakstu žurnālā Ir var atrast šeit.]

Lasiet arī: Rēzeknes valdošā partija Kopā Latvijai pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas