Koalīcijā nav spriests par Levita pieļautajiem ministru biedru amatiem

Koalīcijā neesot plašāk spriests par Valsts prezidenta Egila Levita pieļautajiem ministru biedru amatiem vairākās jomās, tā pirmdien, 30.janvārī, pēc koalīcijas sanāksmes attiecīgo jautājumu komentēja valdību veidojošo partiju politiķi.

Levits janvāra pirmajā pusē ar Saeimas frakcijām pārrunāja savu redzējumu, ka ministru biedri būtu jāievieš četrās jomās – digitālajā; demogrāfijas; ģimenes un bērnu tiesību; kā arī augstākās izglītības, zinātnes, inovāciju un informatīvās telpas jomā.

Apvienotā saraksta (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars iepriekš arī bija pieļāvis ministra biedra izveidošanu digitālajā jomā. Politiķis pēc koalīcijas sanāksmes norādīja, ka to iepriekš minējis kā retorisku piemēru – kā virzīties uz problēmas valsts pārvaldē novēršanu: pašlaik nevar sasaistīt kādas no informācijas tehnoloģiju sistēmām, jo tās veidotas atšķirīgos «rokrakstos».

Taču pašlaik koalīcijā ir vienošanās tikai par viena – aizsardzības ministra – biedra virzīšanu, lai ciešā sadarbībā ar Iekšlietu ministriju veicinātu valsts visaptverošās aizsardzības un civilās aizsardzības plānu saskaņošanu, pastāstīja Tavars. Par citiem ministru biedriem sarunas koalīcijā nav bijušas, norādīja Saeimas AS frakcijas vadītājs.

Jaunās vienotības politiķis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piekrita Tavara skaidrojumam, par ko ir bijusi vienošanās koalīcijā, un norādīja, ka nav bijušas tuvākas diskusijas par citiem ministru biedriem. Ja laika gaitā rastos nepieciešamība pēc ministra biedru veidošanas arī citās jomās, tad premjers ir gatavs būt elastīgs šajā jautājumā, secināms no Kariņa paustā.

Tāpat arī Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis, Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons sacīja, ka vēl citu ministru biedru amatu veidošana nav apspriesta. Ja tāda diskusija būs, tad vienošanās par šādu soli koalīcijas partijām būtu jāpanāk kopīgi, atzīmēja NA politiķis.

Lasiet arī: Mēs varētu izmantot Kyiv Digital civilās aizsardzības sistēmu, iesaka Smiltēns

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas