Kopenhāgenā tūristi par atkritumu vākšanu tiks pie atlīdzības

Kopenhāgenas Tūrisma pārvalde paziņoja par izmēģinājuma projekta “CopenPay” ieviešanu, kas sāks darboties 15.jūlijā, piedāvājot tūristiem bezmaksas ēdienu un aktivitātes par piedalīšanos tādos videi draudzīgos uzdevumos kā atkritumu vākšana, sabiedriskā transporta izmantošana vai braukšana ar velosipēdu, lai mazinātu tūrisma radīto “slogu videi”, pirmdien, 8.jūlijā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Iniciatīvas ietvaros Dānijas galvaspilsētas ciemiņi apmaiņā pret savu ieguldīto darbu varēs saņemt bezmaksas pusdienas, kafiju, vīna glāzes un kajaku nomu.

Tūrisma pārvaldes komunikācijas vadītāja Rike Holma Petersena (Rikke Holm Petersen) norādīja, ka ceļošana – ar lidmašīnu vai automašīnu – rada piesārņojumu un

viena lieta, ko cilvēki var ietekmēt, ir videi draudzīga un ilgtspējīga rīcība galamērķī.

Tomēr viņa atzina, ka šis plāns ir tikai “mazs solis ceļā uz zaļāku domāšanu”.

“CopenPay” projekts darbojas uz uzticības pamata, un izklaides vietas principā nepieprasīs pierādījumus par veiktajām “zaļajām” aktivitātēm. Tomēr dažas no iestādēm, kā pierādījumu varētu pieprasīt uzrādīt foto ar velosipēdu vai sabiedriskā transporta biļeti, sacīja Petersena.

Valdība neatmaksās uzņēmumiem, tostarp muzejiem, jumta bāriem un kajakošanas vietām, par dalību šajā projektā, kurā līdz šim ir iesaistījušās 24 organizācijas.

Saskaņā ar valdības statistikas datiem Dānijā pagājušajā gadā reģistrētas vairāk nekā 12 miljoni nakšņošanas reizes visā valstī.

Petersena paredz, ka izmēģinājumā, kas ilgs līdz 11.augustam, piedalīsies “neliela daļa” pilsētas apmeklētāju.

Ja programma tiks atzīta par veiksmīgu, tā tiks ieviesta līdz gada beigām.

“Iedomājieties, ja mēs varētu panākt, ka cilvēki līdzi paņemtu videi draudzīgāku domāšanu – ja tas būtu viņu suvenīrs,– tas būtu brīnišķīgi,” sacīja Petersena.

Lasiet arī: 2024.gads varētu būt pasaulē karstākais gads, jūnijam laužot rekordus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas