Krauze: Riska fondam ir jābūt obligātam, jo brīvprātīgi šāda sistēma nestrādātu

Risku fonds lauksaimniecības sektoriem, kuros nav pieejama apdrošināšana, būtu jāizveido šā gada laikā, pirmdien intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Ministrs norādīja, ka šāds fonds būtu jāizveido šā gada laikā, taču vienošanās ir jāpanāk pašām lauksaimnieku organizācijām.

“Mums ir jāsaglabā apdrošināšana un atbalsts. Papildus tam, tajos sektoros, kuros nav iespējams apdrošināties, ir jāveido šis riska fonds,” sacīja Krauze.

Viņš piebilda, ka riska fondam ir jābūt obligātam, jo brīvprātīgi šāda sistēma nestrādātu, ko apliecina iepriekšējā pieredze. 

“Ir jāsaprot, ka tas brīvprātīgi nedarbosies. Ir jāvienojas, ka ir šādas iemaksas, un par principiem, kā tālāk šis fonds tiek organizēts un vadīts,” sacīja Krauze, piebilstot, ka Eiropā ir valstis, kurās lauksaimnieki paši pārvalda šādu fondu.

Zemnieki šobrīd var apdrošināt sējumus pret vasaras un ziemas riskiem – izsalšanas, vētras, krusas, lietus, veldres, meža zvēru un arī pret sausuma risku. Apdrošināmo kultūru vidū ir rapši, ripši, kvieši, rudzi, mieži, tritikāle, auzas, pupas, zirņi, griķi, kukurūza, kartupeļi, zālāji.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Naftas noplūde Būtiņģes terminālī; netiek atklātas ieguldījumu fonda partnera piesavināšanās summas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas