Kremlis saka, ka Prigožina lidmašīna, iespējams, tika notriekta apzināti

Trešdien, 30.augustā, Kremlis paziņojis, ka izmeklētāji apsverot iespēju, ka lidmašīna, kurā atradās algotņu grupējuma Vagner līderis Jevgeņijs Prigožins, tikusi notriekta apzināti, kas apstiprinot iespēju, ka tā bijusi slepkavība, tā vēsta Reuters.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacījis žurnālistiem:

“acīmredzot tiek izskatītas dažādas versijas, tostarp versija, kuru nosauksim par tīšu zvērību.”

Kad jautāts, vai Starptautiskā civilās aviācijas organizācija izmeklēs katastrofu, Peskovs atbildējis, ka apstākļi to sarežģī, tomēr viņš brīdinājis, ka izmeklētāji vēl nav izteikuši oficiālus spriedumus par to, kas tieši notika.

“Gaidīsim mūsu Krievijas izmeklēšanas rezultātus,” sacījis Peskovs.

Brazīlijas aģentūra Reuters paziņojusi, ka Krievija informējusi Brazīlijas gaisa kuģu izmeklēšanas iestādi, ka tā “pašlaik” neizmeklēšot Brazīlijā ražotās lidmašīnas Embraer avāriju saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem.

Kad jautāts par šo ziņojumu, Peskovs atbildējis, ka Izmeklēšanas komiteja izmeklējot šo gadījumu, piebilstot, ka nevarot runāt par nekādiem starptautiskiem aspektiem.

Starpvalstu Aviācijas komiteja (IAC), kas pārrauga aviācijas negadījumu izmeklēšanu bijušo padomju republiku grupā, tostarp Krievijā,

neparastā veidā paziņojusi, ka tā neizmeklējot šo katastrofu, piebilstot, ka nekomentēšot “incidenta apstākļus”.

Katastrofas cēlonis joprojām nav skaidrs, taču netālu dzīvojošie iedzīvotāji aģentūrai Reuters pastāstījuši, ka

dzirdējuši sprādzienu un pēc tam redzējuši, kā lidmašīna nogāzusies uz zemes.

BNN jau ziņoja, ka 23.augustā avarēja lidmašīna, uz kuras klāja bija arī algotņu grupējuma Vagner līderis Jevgēņijs Prigožins un vēl deviņi citi cilvēki. Bojā gāja visi desmit cilvēki lidmašīnā. Otrdien, 29.augustā, Prigožins tika apglabāts. Kremlis ir noliedzis visas baumas par savu saistību ar katastrofu.

Lasiet arī: Vagner līderis Prigožins apbedīts slēgtā bēru ceremonijā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas