Vagner līderis Prigožins apbedīts slēgtā bēru ceremonijā

Otrdien, 29.augustā, Prigožina preses dienests paziņojis, ka Vagner vadītājs ir apglabāts privātās bēres Sanktpēterburgā, raksta BBC.

Visu dienu Sanktpēterburgā ticis runāts par to, kur tiks apbedīts Jevgēņijs Prigožins. Neesot bijis ne iepriekšēja brīdinājuma, ne oficiāla paziņojuma, kad un kur notikšot bēres. Sociālajos medijos tika runāts par četrām dažādām kapsētām.

Otrdien, 29.augustā, Vagner preses dienests īsā Telegram paziņojumā sniedza informāciju par Prigožina bērēm. Ziņojumā teikts, ka ceremonija viņa dzimtajā pilsētā Sanktpēterburgā notikusi “slēgtā formātā”, taču visi, kas “vēlas atvadīties, var apmeklēt Porohovskas kapsētu”. Tā nesniegusi sīkāku informāciju.

Kā ziņots, nesot bijis nekādu militāru godinājumu un BĒRU ceremoniju apmeklējuši tikai pāris cilvēki.

Krievijas tīmekļa vietne MSK1, atsaucoties uz kapsētas amatpersonu teikto, vēstījusi, ka bēres notikušas otrdien, 29.augustā, ap plkst. 16.00 pēc vietējā laika. Amatpersonas norādījušas, ka tā vēlējušies [Prigožina] tuvinieki. Tīmekļa vietne arī norādījusi, ka Prigožins ticis apglabāts blakus tēva kapam, piebilstot, ka apbedījuma vietā bijis redzams Vagner melni dzelteni sarkanais karogs.

Bēres bijušas klusas, bet drošības pasākumi bijuši stingri.

Sanktpēterburgas ziņu izdevums Fontanka ziņojis, ka pie kapsētas ieejas bijuši uzstādīti metāla detektori, jo ticis uzskatīts, ka varas iestādes gatavojoties masveida gājienam uz Prigožina kapu. Gar perimetra žogu un visā kapsētas teritorijā bijuši policisti, meklēšanas suņi un kārtības sargi.

Tajā pašā otrdienā Severnoje kapos notikušas arī Prigožina augstākā vietnieka Valērija Čekalova, kurš arī atradās avarējušajā lidmašīnā, bēres.

Dienas sākumā Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Kremļa līderis nepiedalīsies Prigožina bērēs.

BNN jau ziņoja, ka Krievijas amatpersonas apstiprināja algotņu grupējuma līdera nāvi pēc tam, kad tika veikta DNS analīze desmit līķiem, kas tika atrasti 23.augustā avarējušajā lidmašīnā.

Lasiet arī: Maskava apstiprina grupējuma Vagner līdera Prigožina nāvi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas