Krievija apcietina virsnieku par neatbilstošas tehnikas iegādi, Krimas tilta aizsardzībai

Militārā tiesa otrdien, 16.janvārī, piesprieda bijušajam Nacionālās gvardes vecākajam virsniekam sešu gadu cietumsodu kolonijā pēc tam, kad atzina viņu vainīgu tehnikas iegādē, kas nav spējīga aizsargāt Krimas tiltu, tā atsaucoties uz valsts ziņu aģentūras TASS ziņoto, vēsta Reuters.

Pulkvedis Sergejs Volkovs, kā ziņojusi TASS, par 395 miljoniem rubļu (4,1 miljons eiro) iegādājās divas pretgaisa aizsardzības sistēmas ar radariem, kas bija paredzētas Ukrainas dronu uzbrukumu novēršanai.

Maskavas militārā tiesa atzinusi Volkovu par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, norādot, ka

iekārtas, bija nepieciešams modernizēt un uzlabot, lai tās būtu efektīvas.

Kā ziņots, Volkovs noliedzis savu vainu, apgalvojot, ka rīkojies saskaņā ar likumu un ka aprīkojums bijis paredzēts Nacionālās gvardes karavīru aizsardzībai dažādās vietās.

Tilts, kas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir zīmīgs projekts, tika atklāts 2018.gadā un kļuva par Ukrainas bruņoto spēku mērķi pēc Krievijas iebrukuma 2022.gada februārī. Tilts 2022.gada oktobrī cieta smagus bojājumus, ko izraisīja spēcīgs sprādziens.

Sākotnēji Krievijas amatpersonas sprādzienu uz tilta skaidroja ar kravas automašīnas eksploziju, taču Ukrainas drošības dienesti 2023.gada jūlijā uzņēmās atbildību par sprādzienu.

Lasiet arī: VIDEO | Krimas tilts piedzīvojis kārtējo uzbrukumu; dzirdami sprādzieni

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas