Krievija izdod Jūlijas Navaļnajas aresta orderi

Maskavas pilsētas tiesa otrdien, 9.jūlijā, izdevusi orderi mirušā Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnaja atraitnes Jūlijas Navaļnajas arestam, apsūdzot viņu par līdzdalību “ekstrēmistu organizācijā”, apmierinot izmeklētāju lūgumu aizmuguriski piemērot apcietinājumu uz diviem mēnešiem, ziņo “Politico”.

Navaļnaja nedzīvo Krievijā, un, ja viņa atgrieztos, viņai draudētu tūlītējs arests.

Reaģējot ar ierakstu vietnē “X”, Navaļnaja izsmēja procedūras trūkumu, sakot, ka Kremļa oponenti parasti vispirms tiek nodēvēti par ārvalstu aģentiem, tad viņiem tiek ierosināta krimināllieta un tikai pēc tam izdots aresta orderis.

Viņa atkārtoja apgalvojumu, ka Putina režīms ir nogalinājis viņas vīru, rakstot:

“Vladimirs Putins ir slepkava un kara noziedznieks.”

“Viņa vieta ir cietumā, un nevis kaut kur Hāgā ērtā kamerā ar televizoru, bet gan tādā pašā 2 x 3 metrus lielā kamerā, kādā viņš nogalināja Alekseju”.

Maskava noliedz jebkādu saistību ar Navaļnaja nāvi, taču neveica nekādus pasākumus, kad politiskais ieslodzītais paziņoja, ka cietumā viņam tiek liegtas jebkādas tiesības.

Dažas dienas pēc tam, kad Kremlis februārī paziņoja par Navaļnaja nāvi, Jūlija paziņoja, ka uzņemsies sava vīra misiju gāzt prezidenta Vladimira Putina režīmu.

2021.gadā Krievijas varas iestādes Navaļnaja aktīvistu tīklu, tostarp likvidēto “Pretkorupcijas fondu” (FBK), atzina par “ekstrēmistisku”, tādējādi pakļaujot darbiniekus, brīvprātīgos un atbalstītājus kriminālvajāšanas riskam.

Lasiet arī: Gruzijas pievienošanās ES ir “apturēta” pēc pretrietumnieciskiem gājieniem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas