Krievija izsludina meklēšanā SKT augstāko vadību

Krievijas Iekšlietu ministrija ir iekļāvusi Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) prezidentu Pjotru Hofmaņski (Piotr Hofmański) meklēto personu sarakstā, tā, atsaucoties uz informāciju ministrijas tiešsaistes datubāzē, vēsta Politico.

Kā ziņojis Krievijas valsts ziņu portāls TASS, datubāzē norādīts, ka viņš

“tiek meklēts saskaņā ar Kriminālkodeksa pantu”,

taču konkrētas apsūdzības, par ko tieši Hofmaņskis tiek meklēts, nav minētas.

Līdztekus Hofmaņskim ministrija meklēto personu sarakstā ir iekļāvusi arī SKT priekšsēdētāja vietnieci Lūzu del Karmenu Ibāņesu Karanzu (Luz del Carmen Ibáñez Carranza ) un tiesnesi Bertramu Šmitu (Bertram Schmitt).

Šī Krievijas rīcība ir atbilde uz to, ka SKT martā izdeva Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas bērnu tiesību komisāres Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus saistībā ar bērnu piespiedu pārvešanu uz Krieviju pēc iebrukuma Ukrainā.

Krievija ir teikusi, ka neatzīst SKT pilnvaras un ierosinājusi savu krimināllietu pret SKT prokuroriem un tiesnešiem. Līdz šim Krievija ir iekļāvusi vairākas SKT amatpersonas savā meklēto personu sarakstā, tostarp Lielbritānijas prokuroru Karimu Hanu (Karim Khan) un tiesnešus Tomoko Akani (Tomoko Akane) un Rosario Salvatori Aitalu (Rosario Salvatore Aitala).

Lasiet arī: ANO izmeklēšana: Krievija līdz nāvei spīdzinājusi Ukrainas upurus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas