Krievija runā par atmaksu pēc lidrobotu triecieniem Maskavā

Krievija runājusi par nopietnu atmaksu Ukrainai pēc tam, kad divi lidroboti nodarījuši postījumus divām ēkām Maskavā, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Uzbrukumos neviens nav cietis. Viens no lidrobotiem trāpīja ēkā blakus vietai, kur Krievijas armija rīko sapulces par karu Ukrainā, un tas ir simbolisks žests, kas parādījis lidrobotu spējas. Reuters žurnālists, kas pēc trieciena atradās notikuma vietā, informēja, ka slēgti apkārtējie ceļi, uz zemes mētājas atlūzas, un vienai no citušajām ēkām izspridzināti pirmo divu stāvu logi.

Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā sacīts, ka trešais “helikoptera tipa lidrobots” nebija aprīkots ar sprāgstvielām, un nokritis kāda kapsētā netālu no Krievijas. Ministrija solījusies atrast un sodīt uzbrukuma īstenotājus.

Lidrobotu uzbrukums Maskavai, lai gan nav nodarīti plaši postījumi, un nav cietušo, ir augstākā līmeņa uzbrukums kopš maija, kad divi līdzīgi lidroboti bija nosūtīti uz Kremli.

Krievijas anektētajai Krimai naktī uzlidojuši 17 lidroboti,

bet Krievijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka tie esot notriekti. Tiesa, trāpīts arī munīcijas noliktavai un dzīvojamajai ēkai. Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka notikušais esot terorisms no Ukrainas valdības puses, un Krievijas Federācija paturot tiesības asi atbildēt uz uzbrukumiem.

Bijušais Krievijas prezidents, tagad Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs sacījis, ka Maskavai esot jāpaplašina mērķu skaits Ukrainā, iekļaujot negaidītus un neierastu mērķus, kuru iznīcināšana atstāj lielu iespaidu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien, 23.jūlijā, solīja sniegt atbildi uz krievu teroristu uzbrukumiem Odesai. Ukraiņi reti komentē uzbrukumus Krievijas iekšienē vai Krievijas okupētajās teritorijās. Pirmdien,

24.jūlijā, krievu lidrobotu uzbrukumā iznīcinātas graudu noliktavas pie Donavas un ievainoti septiņi cilvēki.

Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fjodorovs informēja, ka vekti triecieni ar lidrobotiem pa “orku galvaspilsētu un Krimu”. Okupantiem jau šobrīd esot daudz grūtāk aizsargāties pret uzbrukumiem no gaisa.

Attiecībā uz lidrobotu uzbrukumiem Maskavā, tagad uzmanība, visticamāk, tiks pievērsta tam, no kurienes lidroboti palaisti un vai uzbrukumā varētu būt iesaistīti ukraiņu atbalstītāji Krievijā. Pēc maijā notikušā it kā uzbrukuma Kremlim ASV eksperti nonāca pie secinājuma, ka lidroboti palaisti jau Krievijas teritorijā.

Lasiet arī: Blinkens: Ukraina ir atkarojusi 50% no okupētās teritorijas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas