Krievija sagrābj Avdijivku, Ukrainai norādot uz munīcijas deficītu

Krievija svētdien, 18.februārī, paziņoja, ka pilnībā kontrolē Ukrainas pilsētu Avdijivku, kas, šķiet, ir Maskavas lielākais panākums pēdējo deviņu mēnešu laikā, savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainas komandieri nolēmuši izvest spēkus no pilsētas, saskaroties ar Krievijas karaspēka nemitīgajiem uzbrukumiem, ziņo Politico.

Sestdien, uzstājoties Minhenes drošības konferencē, Zelenskis norādīja uz munīcijas deficītu un atkārtoti aicināja paātrināt artilērijas lādiņu un tāla darbības rādiusa raķešu piegādi.

Tikmēr ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) sacīja, ka “Ukrainas karavīriem bija jāracionalizē munīcija”,

jo Kongresa pasīvās rīcības dēļ krājumi samazinājās, Baidenam mudinot likumdevējus apstiprināt 60 miljardu ASV dolāru palīdzību Ukrainai, kuras piešķiršana ir iestrēgusi ASV Kongresā.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg) sacīja, ka ASV Kongresa neizlēmībai “ir tieša ietekme uz frontes līnijām Ukrainā”.

Jaunieceltais Ukrainas armijas komandieris ģenerālis Oleksandrs Sīrskis paskaidroja, ka viņš devis rīkojumu izvest spēkus no Avdijivkas, lai novērstu Krievijas karaspēka ielenkšanu un aizsargātu Ukrainas karavīru dzīvības un veselību.

Svētdien Maskava paziņoja, ka daži Ukrainas karavīri joprojām atrodas koksa un ķīmisko vielu rūpnīcā Avdijivkā, Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu, paziņojot, ka Krievijas bruņotie spēki strādā, lai likvidētu pēdējos pretestības punktus rūpnīcā, taču jau pirmdien Krievijas valsts ziņu aģentūras ziņoja, ka Krievijas bruņotie spēki ir

pilnībā pārņēmuši kontroli pār Avdijivkas rūpnīcu.

Ukraiņu aizstāvji četrus mēnešus intensīvās kaujās un skaitliskajā mazākumā, pretojās Krievijas uzbrukumam Avdijivkā. Neraugoties uz to, ka tika ziņots par septiņu krievu karavīru zaudējumiem pret vienu ukraiņu karavīru, Krievijas uzbrukumi turpinājās.

“Krievijai ir tikai viena īpaša priekšrocība – cilvēka dzīvības vērtības devalvācija,” ‘Politico citē Zelenski sakām.

Svētdien Ukrainas varas iestādes paziņoja par izmeklēšanas sākšanu saistībā ar apsūdzībām, ka Krievijas spēki Avdijivkā un tuvējā ciematā nošāvuši astoņus neapbruņotus Ukrainas karavīrus.

Lasiet arī: Baidens: Nekļūdieties. Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas